keep distance, corona

Studenthälsan

Studenthälsan finns både i Kalmar och i Växjö för dig som är student vid Linnéuniversitetet. Vi erbjuder professionella samtal kostnadsfritt för dig som behöver stöd. Du bokar tid hos oss via telefon eller per mail på den ort där du studerar. Vi hör oftast av oss inom ett dygn på vardagar. Utöver individuella samtal erbjuder vi olika grupper/kurser och arbetar förebyggande med bl annat alkohol och psykisk hälsa.

Aktuellt

Studenthälsan fortsätter att erbjuda stöd via telefon och zoom, inga besök på plats pga corona. Varje torsdagsmorgon har vi en digital mötesplats via zoom och fredagmorgnar erbjuder vi digital yin yoga. Läs mer under På gång!

Vi uppmanar dig att fortsätta vara rädd om dig och andra genom att hålla avstånd, tvätta händerna och hålla dig hemma om du har symtom, samt testa dig. Vi vill också påminna om att hålla kontakten med vänner och familj, var kreativ i att hitta säkra sätt att umgås och försök att vara ute och röra på dig. 

Samtal

Vanliga bekymmer studenter söker oss för är stress, oro, ångest, nedstämdhet, relationsproblem, kris, koncentrationsproblem och talängslan. Din sökorsak behöver inte vara studierelaterad, men dåligt mående har ofta en inverkan på studieförmågan. Vänta därför inte med att söka hjälp, ju fortare du hör av dig, desto bättre!

Hitta till Studenthälsan

Studenthälsan finns i Kalmar och Växjö. I Kalmar hittar du oss på sjätte våningen i hus Culmen, Universitetskajen. I Växjö finns vi i huvudbyggnaden, hus H. För att komma i kontakt med Studenthälsan i Kalmar, ring eller mejla till personalen där. För att komma i kontakt med Studenthälsan i Växjö mejla på studenthalsan@lnu.se eller ring till den person du söker.

Vi finns på Facebook

Följ Studenthälsan vid Linnéuniversitet på facebook för uppdateringar kring aktiviteter vi ordnar, inspiration kring livsstil och för att läsa vår blogg. 

På gång

Studenthälsan erbjuder en stor mängd kurser, grupper och föreläsningar i både Kalmar och Växjö. Under våren 2021 har vi flyttat nästan alla aktiviteter till zoom, så kolla gärna in utbudet på både Kalmar- och Växjösidan. Kontakta oss gärna för mer information! 

Aktiviteter i Kalmar
Aktiviteter i Växjö

Zooma in – nu ses vi! På studenthälsans digitala mötesplats.

Vi saknar dig och har därför skaffat ett ställe där vi kan mötas och där ni kan möta varandra. Utan krav! Du är med på dina villkor, med eller utan kamera. Lyssna eller delta. Säga emot eller hålla med 😊. Dyka in en stund eller bänka dig från början, det som passar dig. Vi kör varje torsdagsmorgon mellan 8.30 och 9.30. Sista torsdagen varje månad kommer vi att mötas på engelska, så att våra internationella studenter kan vara med.

Skärtorsdagen (1 april) och Kristi Himmelsfärdsdagen (13 maj) tar vi uppehåll från mötesrummet. 

Länk till mötesplatsen

Hälsa och välbefinnande

Studenthälsans uppdrag är att arbeta förebyggande. Här har vi samlat information och verktyg att använda för att komma igång med livsstilsförändringar. En bra start om du funderar på att göra en förändring för att ta bättre hand om dig själv är att göra något av våra livsstilstest. Du kan välja på test kring alkoholvanor, fysisk aktivitet, kost, psykisk hälsa, tobak, stress eller ett övergripande test. Du får en riktad feedback utifrån dina svar, men vi kan inte se vem som varit inne och svarat.

Om du blir sjuk

Studenthälsan arbetar förebyggande och med samtalsstöd. Om du inte mår bra, eller av någon annan anledning behöver komma i kontakt med sjukvården (undantag akuta situationer då 112 gäller) så starta alltid med 1177.

På hemsidan 1177.se kan du även läsa mycket om egenvård kring olika symtom.Telefonnumret 1177 går till Sjukvårdsrådgivningen, är öppet dygnet runt och kostar inget att ringa.

Viss provtagning kan du även göra på Sjuksköterskeprogrammets utbildningsmottagningar i Kalmar eller Växjö och Psykologprogrammets studenter driver även en psykoterapimottagning i Växjö.

Linnéuniversitetets utbildningsmottagningar 

Om du vill prata med någon utomstående kan du även ringa någon av de telefonjourer och rådgivningsnummer som finns.