winter landscape

Studenthälsan

Studenthälsan finns både i Kalmar och i Växjö för dig som är student vid Linnéuniversitetet. Vi erbjuder professionella samtal kostnadsfritt för dig som behöver stöd. Du bokar tid hos oss via telefon eller per mail på den ort där du studerar. Vi hör oftast av oss inom ett dygn på vardagar. Utöver individuella samtal erbjuder vi olika grupper/kurser och arbetar förebyggande med bl annat alkohol och psykisk hälsa.

Aktuellt

Välkomna tillbaka till universitetet! Januari brukar vara en tid fylld av seminarier, att avsluta det gamla och starta upp det nya. Har du funderat över julen kring hur ditt liv som student ser ut? Tankar på att du vill förändra ditt mående? Studenthälsan har lång erfarenhet att stötta studenter kring stress, ångest, nedstämdhet och också kring att hitta hållbarhet i livsförändringar. 

Se nedan hur du kommer i kontakt med oss för att boka samtal. Det finns även ett flertal chattar och telefonlinjer som kan vara ett bra stöd.

Samtal

Vanliga bekymmer studenter söker oss för är stress, oro, ångest, nedstämdhet, relationsproblem, kris, koncentrationsproblem och talängslan. Din sökorsak behöver inte vara studierelaterad, men dåligt mående har ofta en inverkan på studieförmågan. Vänta därför inte med att söka hjälp, ju fortare du hör av dig, desto bättre!

Hitta till Studenthälsan

Studenthälsan finns i Kalmar och Växjö. I Kalmar hittar du oss på andra våningen i hus Falken, Nygatan 18, mittemot Universitetsbiblioteket. I Växjö finns vi i huvudbyggnaden, hus H. För att komma i kontakt med Studenthälsan i Kalmar, ring eller mejla till personalen där. För att komma i kontakt med Studenhälsan i Växjö mejla på studenthalsan@lnu.se eller ring till den person du söker.

Vi finns på Facebook

Följ Studenthälsan vid Linnéuniversitet på facebook för uppdateringar kring aktiviteter vi ordnar, inspiration kring livsstil och för att läsa vår blogg. 

Aktiviteter

Studenthälsan erbjuder en stor mängd kurser, grupper och föreläsningar i både Kalmar och Växjö. Här hittar du det aktuella utbudet. Kontakta oss gärna för mer information!

Aktiviteter i Kalmar
Aktiviteter i Växjö

Hälsa och välbefinnande

Studenthälsans uppdrag är att arbeta förebyggande. Här har vi samlat information och verktyg att använda för att komma igång med livsstilsförändringar. En bra start om du funderar på att göra en förändring för att ta bättre hand om dig själv är att göra något av våra livsstilstest. Du kan välja på test kring alkoholvanor, fysisk aktivitet, kost, psykisk hälsa, tobak, stress eller ett övergripande test. Du får en riktad feedback utifrån dina svar, men vi kan inte se vem som varit inne och svarat.

Om du blir sjuk

Studenthälsan arbetar förebyggande och med samtalsstöd. Om du inte mår bra, eller av någon annan anledning behöver komma i kontakt med sjukvården (undantag akuta situationer då 112 gäller) så starta alltid med 1177.

På hemsidan 1177.se kan du även läsa mycket om egenvård kring olika symtom.Telefonnumret 1177 går till Sjukvårdsrådgivningen, är öppet dygnet runt och kostar inget att ringa.

Viss provtagning kan du även göra på Sjuksköterskeprogrammets utbildningsmottagningar i Kalmar eller Växjö och Psykologprogrammets studenter driver även en psykoterapimottagning i Växjö.

Linnéuniversitetets utbildningsmottagningar 

Om du vill prata med någon utomstående kan du även ringa någon av de telefonjourer och rådgivningsnummer som finns.