träning

Studenthälsans aktiviteter i Kalmar

Kurser och grupper

The power of yoga

Under vårterminen 2020 har du som är student på Linnéuniversitetet möjlighet att yoga kostnadsfritt tillsammans med Studenthälsan i Kalmar. Det är en möjlighet för dig att öva närvaro i kropp och andetag, vilket kan leda till ökat välbefinnande och lugn inombords.

Prokrastineringskurs

Prokrastineringskursen är till för dig som har svårt att organisera studierna och/eller upprepade gånger har skjutit upp pluggandet, vilket gett praktiska och psykiska konsekvenser för dig.

MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa

Lär dig att se tidiga tecken på psykisk ohälsa och hur du kan hjälpa och agera genom att gå kursen Första hjälpen till psykisk hälsa hos oss på Studenthälsan. 

Våga tala!

Tycker du det är obehagligt att prata inför andra? Då kan "Våga tala" vara något för dig.

Har du en anhörig med missbruksproblem?

Har du en förälder eller två med missbruksproblem kan du få stöd på Studenthälsan kring detta. 

Föreläsningar

I samband med höstterminsstarten ges föreläsningsserien "Så lyckas du med dina studier". 

Sluta skjuta upp– föreläsning för dig som vill förändra ditt uppskjutarbeteende

Undviker du att göra det som är viktigt och ägnar dig åt annat i stället? Studenthälsas föreläsning om uppskjutarbeteende ges som en del av "Så lyckas du med dina studier". Studenthälsan har även en kurs som vänder sig till dig som skjuter upp kring studierna och vill hitta redskap för att komma igång.

Hantera din stress

Föreläsningen "Stress management" ger dig verktyg för stresshantering. Föreläsningen är på engelska, och både svenska och internationella studenter är välkomna. Ges som en del av konceptet "Så lyckas du med dina studier". 

Våga tala

Föreläsningen "Våga tala" är för dig som vill förstå, utmana och hantera din talängslan. Föreläsningen är en del av konceptet "Så lyckas du med dina studier" på höstterminen och du som är intresserad av Studenthälsans kurs Våga tala kan med fördel gå detta pass som en introduktion.