träning

Studenthälsans aktiviteter i Kalmar

Kurser och grupper

7:30 Boot camp

Vill du bota vårtrötthet? Boosta dig med träningsmotivation och rörelseglädje? Eller höja livskvalitéten genom att fånga dagen? 7:30 är projektet där du sätter bekvämligheten åt sidan och känner dig som en vinnare efter varje genomfört pass. Under fem veckors tid med start den 30/3 kommer vi träffas varje tisdag och torsdagsmorgon kl 07:30-08:15 för gruppträning med Studenthälsans personliga tränare utomhus, oavsett väderlek och med coronasäkert upplägg. Du är varmt välkommen att delta!

The power of yoga

Under vårterminen 2021 är all yoga i våra lokaler pausad med anledning av Covid-19. Vi hoppas kunna erbjuda yoga flow och yin yoga på plats igen ht-21. Passa på att yoga på Zoom med oss så länge!

Prokrastineringskurs

Prokrastineringskursen är till för dig som har svårt att organisera studierna och/eller upprepade gånger har skjutit upp pluggandet, vilket gett praktiska och psykiska konsekvenser för dig.

MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa

Lär dig att se tidiga tecken på psykisk ohälsa och hur du kan hjälpa och agera genom att gå kursen Första hjälpen till psykisk hälsa hos oss på Studenthälsan. 

Våga tala!

Tycker du det är obehagligt att prata inför andra? Då kan "Våga tala" vara något för dig.

Trubbel i grupp

Du ingår i ett grupparbete, som kört fast. Av någon anledning får ni inte gjort era uppgifter i gruppen och stämningen har varit bättre. Gå inte runt och må dåligt! Boka en tid för hela din arbetsgrupp med Studenthälsan för att få coachning i hur ni kommer vidare. Vi möts på zoom.

Har du en anhörig med missbruksproblem?

Har du en förälder eller två med missbruksproblem kan du få stöd på Studenthälsan kring detta. 

Föreläsningar

I samband med terminsstarten ges föreläsningsserien "Så lyckas du med dina studier". 

Sluta skjuta upp– föreläsning för dig som vill förändra ditt uppskjutarbeteende

Undviker du att göra det som är viktigt och ägnar dig åt annat i stället? Studenthälsas föreläsning om uppskjutarbeteende ges som en del av "Så lyckas du med dina studier". Studenthälsan har även en kurs som vänder sig till dig som skjuter upp kring studierna och vill hitta redskap för att komma igång. Föreläsningen ges över zoom tisdag 26 januari kl 16.

Hantera din stress

Föreläsningen "Stress management" ger dig verktyg för stresshantering. Föreläsningen är på engelska, och både svenska och internationella studenter är välkomna. Ges som en del av konceptet "Så lyckas du med dina studier" tisdag 9 februari kl 16 över zoom. 

Våga tala

Föreläsningen "Våga tala" ges över zoom torsdag 28 januari kl 16 och är för dig som vill förstå, utmana och hantera din talängslan. Föreläsningen är en del av konceptet "Så lyckas du med dina studier" och du som är intresserad av Studenthälsans kurs Våga tala kan med fördel gå detta pass som en introduktion.