MHFA, Mental Health First Aid
I "Första hjälpen till psykisk hälsa" lär du dig att se tidiga tecken på psykisk ohälsa och hur du kan uppmärksamma och bemöta någon som inte mår bra. "Första hjälpen till psykisk hälsa" ger ökad kunskap kring de vanligaste psykiatriska diagnoserna och hur du kan stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp.
Programmet MHFA ”Första hjälpen till psykisk hälsa” har utvecklats i Australien. I Sverige har programmet översatts och anpassats till svenska förhållanden samt testats av Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa (NASP) vid Karolinska Institutet.
En stor del av befolkningen lider av någon form av psykisk ohälsa, allt från lättare oro och ångest till allvarligare psykiska sjukdomar. Tidiga insatser till hjälp kan rädda liv. Studenthälsan vid Linnéuniversitetet vill därför utbilda dig som student i syfte att öka kunskapen om psykisk ohälsa och hur du kan hjälpa någon i din närhet som mår dåligt.
Kursen omfattar 12 timmar fördelat på fyra tillfällen. Teori varvas med diskussioner, gruppövningar och filmer.
Efter genomförd utbildning får du ett intyg på att du blivit "Första hjälpare". Inga förkunskaper behövs. Utbildningen är kostnadsfri, vi bjuder på kurslitteratur och fika.
Begränsat antal platser. Kursen ges på plats, inte över zoom.
Nästa kursstart i Växjö är onsdag 16 oktober.
Anmäl dig till Annelie.lundberg@lnu.se.
Nästa kursstart i Kalmar är tisdag 24 september. Anmäl dig till Maria.Larsson@lnu.se
Skriv ditt mobilnummer och vilken utbildning du går i anmälningsmejlet.