tre studenter som studerar med laptop

Under studierna

Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om registrering, schema och kursplaner som kan underlätta ditt liv som student.

Registrering, schema och kursplaner

Registrera dig

Du som går ett program behöver tacka ja på antagning.se för att behålla din plats. 

Du måste registrera dig på den kurs du ska läsa senast vid termins- eller kursstart för att visa att du är en aktiv student. Läser du ett program måste du registrera dig varje gång en ny kurs startar inom ditt program.

Du registrerar dig i Ladok för studenter. Registreringsperioden öppnar en vecka före kursstart. När du registrerar dig visar du att du är en aktiv student på kursen.

Tänk på att om du läser en kurs som går över flera terminer behöver du registrera dig vid varje terminsstart för att visa att du fortfarande är aktiv på kursen.

Hitta ditt schema

För att se ditt personliga schema loggar du in på Lnu.se/Student, därefter visas ditt schema direkt. Ser du inte ditt schema trots att du har loggat in kan du söka fram det via schemalänken. Sök schema i TimeEdit.

Se din kursplan

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. Här hittar du också den litteratur du behöver. Hitta din kursplan.

IT-tjänster och support 

Linnéuniversitetet erbjuder ett antal IT-tjänster för att underlätta för dig som student. Med ditt studentkonto kan du bland annat komma åt tjänster som e-post, fillagring, utskrift/kopiering och nätverk. Om du har frågor som rör IT, hittar du mer information på IT-support för studenter

Behöver du byta lösenord?

Om du har glömt lösenordet till ditt studentkonto eller behöver byta lösenord kan du följa någon av dessa länkar: Glömt lösenordet eller Byt lösenord.

Anmäl dig till tentan

Anmälan till tentamen sker via Studentwebben. Du kan anmäla dig till din tentamen så snart anmälan öppnar och är öppen i 30 dagar. Anmälningsperioden stänger alltid 9 helgfria vardagar före tentamensdatum. Mer om tentamen.

Anmälan till tentamen
Tentamensschema

Examensarbete

Praktiska råd

Här hittar du praktiska råd 

Mallar för examensarbete

Här hittar du mall för examensarbete

Registrera och ladda upp din uppsats

Alla examensarbeten och självständiga arbeten av studenter vid Linnéuniversitetet ska registreras och bifogas i sin helhet i DiVA.

Publicera din uppsats i DiVA

Behöver du kontakta oss?

Om du behöver hjälp eller har frågor är du välkommen att kontakta oss på universitetet.

Kontaktuppgifter till fakulteter och viktiga funktioner

Vanliga frågor