tre studenter som studerar med laptop

Under studierna

Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om registrering, schema och kursplaner som kan underlätta ditt liv som student.

Registrering, schema och kursplaner

Registrera dig

Du måste registrera dig på kursen och programmet du läser.

För dig som går program behöver du alltså tacka ja på antagning.se för din fortsatta plats. Registreringsperioden är en vecka innan kursstart och under kursstartsveckan.

Om du läser en distanskurs måste du registrera dig tidigt för att komma åt kursinformationen i lärplattformen MyMoodle. Logga in i Ladok och registrera dig.

Hitta ditt schema

För att se ditt personliga schema loggar du in på Lnu.se/Student, därefter visas ditt schema direkt. Ser du inte ditt schema trots att du har loggat in kan du söka fram det via schemalänken. Sök schema i TimeEdit.

Se din kursplan

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. Här hittar du också den litteratur du behöver. Hitta din kursplan.

IT-tjänster och support 

Linnéuniversitetet erbjuder ett antal IT-tjänster för att underlätta för dig som student. Med ditt studentkonto kan du bland annat komma åt tjänster som e-post, fillagring, utskrift/kopiering och nätverk. Om du har frågor som rör IT, hittar du mer information på IT-support för studenter

Behöver du byta lösenord?

Om du har glömt lösenordet till ditt studentkonto eller behöver byta lösenord kan du följa någon av dessa länkar: Glömt lösenordet eller Byt lösenord.

Anmäl dig till tentan

Anmälan till tentamen sker via Studentwebben. Du kan anmäla dig till din tentamen så snart anmälan öppnar och är öppen i 30 dagar. Anmälningsperioden stänger alltid 9 helgfria vardagar före tentamensdatum. Mer om tentamen.

Anmälan till tentamen
Tentamensschema

Examensarbete

Mallar för examensarbete

Här hittar du praktiska råd och mallar för examensarbete.

Registrera och ladda upp din uppsats

Alla examensarbeten och självständiga arbeten av studenter vid Linnéuniversitetet ska registreras och bifogas i sin helhet i DiVA.

Publicera din uppsats i DiVA

Behöver du kontakta oss?

Om du behöver hjälp eller har frågor är du välkommen att kontakta oss på universitetet.

Kontaktuppgifter till fakulteter och viktiga funktioner