studenter runt ett bord

Antagning

Antagningsavdelningen på Linnéuniversitetet har ett brett uppdrag som berör processerna fram till att en student blir antagen till sin utbildning. Vi hanterar även ansökningar som Studieuppehåll, Anstånd med studiestart och Reell kompetens. På denna sida får du information om vart du kan vända dig, hittar ansökningslänkar och formulär.

I Sverige använder vi ett nationellt antagningssystem för all ansökan till högre utbildning och det är där du som student gör din ansökan, laddar upp dina meriter och följer din anmälan. Du gör allt detta på hemsidan för antagning.se.

När en ansökan är gjord och meriterna är registrerade gör lärosätena en bedömning av din behörighet. Alla behöriga sökande får ett meritvärde som sedan används för att fördela platserna och reservplatserna.

Kontakta Antagningen på Linnéuniversitetet om du har frågor om behörighetsbeslut, meritvärdering eller urval.

Vem ska jag vända mig till?

Lokala ansökningar

Ibland blir det inte som man tänkt sig med utbildningen. Du kanske tillfälligt behöver avbryta dina studier eller skjuta upp din studiestart? Eller har du påbörjat dina studier i Växjö men vill hellre fortsätta studierna i Kalmar? Eller så kanske du känner att du borde valt en annan inriktning inom ditt program? Här hittar du våra lokala ansökningar och mer information. Och såklart, tycker du det är jobbigt eller svårt så kontaktar du oss så hjälper vi dig på vägen.

Reell kompetens

”Jag saknar betyg på Engelska B/6 från gymnasiet men tror att jag klarar av utbildningen ändå. Kan jag ansöka om prövning av Reell kompetens?”

Om du funderar på att ansöka om Reell kompetens så hittar du mer information här nedan. Läs mer om våra anvisningar och hur en ansökan går till.

Kontakta oss


Kontakta Antagningen om du har frågor om behörighetsbeslut eller meritvärdering.

Du når oss på: antagning@lnu.se eller på telefon 0480-44 60 50 måndag till onsdag, klockan 10:00 - 12:00.

Besök Växjö: Infodesken i Student lounge, rum H1313, måndag - torsdag 12.00-14.00 eller enligt överenskommelse. Huvudbyggnaden, Universitetsplatsen 1.

Besök Kalmar: Enligt överenskommelse. Culmen, Universitetsplatsen 1.

Postadress: Studerandeavdelningen/Antagning, Linnéuniversitetet, 351 95 VÄXJÖ