Studentkåren

Linnékåren

Linnékåren finns till för dig och jobbar för kvaliteten på din utbildning och för att din studietid ska bli händelserik och social.

Linnékåren är en ideell organisation som ser till att din utbildning håller hög kvalitet och att studenterna kan vara med och påverka. Studenternas röst ska alltid finnas med när det tas viktiga beslut. Tveka inte att ta kontakt med Linnékåren om du har något du vill påverka!

Linnékåren jobbar också med att ge alla studenter i Kalmar och Växjö en rolig och händelserik studietid. Aktiviteter anordnas ofta av utbildningsföreningarna, som är föreningar kopplade till den utbildning du läser. 

Linnékåren anordnar även mässor, t.ex. Välkomstmässan i Växjö som syftar till att skapa ett tillfälle för studenter, både nya och gamla, att möta samhället, företag, kommunen och alla studentföreningar.

Vi delar också ut flera stipendier, kurslitteraturstipendiet och engagemangsstipendiet, vilket brukar uppskattas av studenterna. 

Som medlem i Linnékåren får du tillträde till studentpubarna Slottsstallarna och Sivans i Växjö, reducerat inträde på kårkvällar i Kalmar samt tillgång till våra medlemsexklusiva aktiviteter. Ni träffar oss på torsdagar, då vi delar ut medlemskaffe eller på våra kontor i både Växjö och Kalmar.