Studenter i diskussion

Handledning

Biblioteket erbjuder handledning under hela din studietid. Välkommen att upptäcka, utforska och utveckla dina färdigheter tillsammans med oss.

Universitetsbiblioteket stödjer ditt lärande. Här möter du undervisande personal som vägleder i hur du utvecklar dina färdigheter. Ta del av vårt erbjudande och lär dig söka, värdera, läsa, skriva, referera, presentera och diskutera. Se våra aktiviteter under terminens gång nedan. 

Kom med din uppgift

Kom med din uppgift – skriv

Tisdagar 10:00-12:00. 

Plats: Kalmar UB (St2009), Växjö UB (Alexandria)

Vi erbjuder öppna tillfällen under terminens gång. Du arbetar med ditt kursmaterial och vi finns till hands för frågor och diskussion om läs-, skriv- och muntlig utveckling. Ingen föranmälan. 

Kom med din uppgift – sök

Tisdagar 13:00-15:00. 

Plats: Kalmar UB (St2009), Växjö UB (Plan 2)

Vi handleder i informationssökning när du behöver hitta vetenskapliga källor. 

Kom med din uppgift – sök har drop-in-format.  Det är studentaktivt, vilket innebär att vi utgår från dina aktuella frågor och behov i handledningen.

Kom med din uppgift – sök & skriv

Torsdagar (Zoom), 12:00-13:30. 

Zoomlänk torsdagar, https://lnu-se.zoom.us/j/66923812274

Vi handleder i referenshantering och sökteknik när du behöver hitta vetenskapliga källor. 

Kom med din uppgift – sök & skriv har drop-in-format. När du går in i digitalt drop-in behöver du aktivera mikrofon och kamera på din dator. Vi träffar en student/grupp i taget och du placeras i kö tills det är din tur. 

Boka handledning i läs-, skriv- och muntlig utveckling

Vi erbjuder enskild handledning i studieteknik, skrivande och muntlig presentationsteknik. Handledning sker digitalt på Zoom och möteslänk skickas till din studentmail inför tillfället. 

Behöver du boka sökhjälp?

Biblioteket erbjuder olika former av stöd för informationssökning. Bokad sökhjälp innebär handledning för dig som sökt själv och behöver hjälp att komma vidare.

Boka sökhjälp