Studenter i diskussion

Drop-in och handledning

Biblioteket erbjuder vägledning under hela din studietid. Välkommen att upptäcka, utforska och utveckla dina färdigheter tillsammans med oss.

Universitetsbiblioteket stödjer ditt lärande. Här möter du undervisande personal som vägleder i hur du utvecklar dina färdigheter. Ta del av vårt erbjudande och lär dig söka, värdera, läsa, skriva, referera, presentera och diskutera. Se våra aktiviteter under terminens gång nedan. 

Drop-in 

Tisdagar (på biblioteket) och torsdagar (Zoom), 12:00-13:30. Drop-in har sommarupphåll från den 2 juni.

Zoomlänk torsdagar, https://lnu-se.zoom.us/j/65270392090

Vi handleder i referenshantering (endast torsdagar) och sökteknik när du behöver hitta vetenskapliga källor. 

Drop-in är studentaktivt, vilket innebär att vi utgår från dina aktuella frågor och behov i handledningen. När du går in i digitalt drop-in behöver du aktivera mikrofon och kamera på din dator. Vi träffar en student i taget och du placeras i kö tills det är din tur. 

Kom med din uppgift

Vi erbjuder öppna tillfällen under terminens gång. Du arbetar med ditt kursmaterial och vi finns till hands för frågor och diskussion om läs-, skriv- och muntlig utveckling. Ingen föranmälan. 

När och var: tisdagar kl. 10-12 på universitetsbiblioteket i Kalmar (St2009) och Växjö (Alexandria)

 

Boka handledning 

Vi erbjuder även enskild handledning i studieteknik, skrivande och muntlig presentationsteknik. Handledning sker digitalt på Zoom och möteslänk skickas till din studentmail inför tillfället. 

Behöver du boka sökhjälp?

Biblioteket erbjuder olika former av stöd för informationssökning. Bokad sökhjälp innebär handledning för dig som sökt själv och behöver hjälp att komma vidare.

Boka sökhjälp har sommaruppehåll 3 juli - 23 augusti.

Boka sökhjälp