Drop-in och handledning
Biblioteket erbjuder vägledning under hela din studietid. Välkommen att upptäcka, utforska och utveckla dina färdigheter tillsammans med oss.
Universitetsbiblioteket stödjer ditt lärande. Här möter du undervisande personal som vägleder i hur du utvecklar dina färdigheter. Ta del av vårt erbjudande och lär dig söka, värdera, läsa, skriva, referera, presentera och diskutera. Se våra aktiviteter under terminens gång nedan.
Drop-in
Tisdagar (på biblioteket) och torsdagar (Zoom), 12:00-13:30. Drop-in har sommarupphåll från den 2 juni.
Zoomlänk torsdagar, https://lnu-se.zoom.us/j/65270392090.
Vi handleder i referenshantering (endast torsdagar) och sökteknik när du behöver hitta vetenskapliga källor.
Drop-in är studentaktivt, vilket innebär att vi utgår från dina aktuella frågor och behov i handledningen. När du går in i digitalt drop-in behöver du aktivera mikrofon och kamera på din dator. Vi träffar en student i taget och du placeras i kö tills det är din tur.
Kom med din uppgift
Vi erbjuder öppna tillfällen under terminens gång. Du arbetar med ditt kursmaterial och vi finns till hands för frågor och diskussion om läs-, skriv- och muntlig utveckling. Ingen föranmälan.
När och var: tisdagar kl. 10-12 på universitetsbiblioteket i Kalmar (St2009) och Växjö (Alexandria)
Boka handledning
Vi erbjuder även enskild handledning i studieteknik, skrivande och muntlig presentationsteknik. Handledning sker digitalt på Zoom och möteslänk skickas till din studentmail inför tillfället.
Behöver du boka sökhjälp?
Biblioteket erbjuder olika former av stöd för informationssökning. Bokad sökhjälp innebär handledning för dig som sökt själv och behöver hjälp att komma vidare.
Boka sökhjälp har sommaruppehåll 3 juli - 23 augusti.
Så här går en bokad sökhjälp till!
I den bokade sökhjälpen utgår vi från dina frågor och ditt behov av sökhjälp. Vårt mål är att du ska utveckla ditt sätt att söka, värdera och använda information utifrån de akademiska krav som ställs i samband med din uppgift.
Inför
Förbered dig genom att gå igenom de sökningar som du gjort och fundera över vad du har mest behov av att få hjälp med. Skriv gärna ner frågor och ta med exempel på sökningar som du har testat eller relevanta referenser som du hittat. Läs de anvisningar som ligger till grund för din uppgift där kraven på och behovet av litteratur beskrivs. Ta gärna med dig din egen dator!
Under
Handledningen varar ca 60 min. Under mötet tar vi upp och diskuterar de frågor och exempel som du tagit med dig. Detta kan gälla sådant som att:
- tolka uppgiftens krav på litteratursökning,
- planera sökprocessen och bygga en relevant sökstrategi,
- värdera och välja vetenskapliga material,
- välja relevant databas eller söktjänst,
- hitta och välja bra sökord,
- söka effektivt i olika databaser, och mycket mer.
Efter
Använd dig av de kommentarer och exempel du fått med dig under handledningen i din fortsatta informationssökning. Är du i behov av ytterligare stöd besök gärna bibliotekets webbplats eller Informationsdisk, se bibliotekets filmer i LNU-play eller chatta med oss.