Universitetsbibliotekets distansservice

Universitetsbiblioteket ger dig som läser på en distanskurs/-program vid Linnéuniversitetet goda förutsättningar att låna och söka information.

Informationssökning hemifrån

Via bibliotekets webbplats når du artiklar, böcker, databaser och uppslagsverk. Våra ämnesguider ger dig en överblick över de viktigaste resurserna inom ditt ämne. Du loggar in med ditt lnu-konto för att nå våra resurser.
Observera att distansservicen endast sker inom Norden.

Ansök om lånekort

Du skaffar lånekortet i samband med ett besök på universitetsbiblioteket eller genom att fylla i lånekortsansökan. Vår distansservice är endast tillgänglig för dig som läser en distanskurs vid Linnéuniversitetet och inte bor inom Växjö eller Kalmar kommun. Ditt lånekort skickas till dig med posten. Så fort vi har fått in din ansökan skickar vi lånekortet till dig.

Böcker och artiklar hemskickade

Böcker och artiklar som finns på Linnéuniversitets bibliotek skickas hem till dig som läser på distans vid Linnéuniversitet och inte bor inom Kalmar eller Växjö kommun. Vi skickar böcker och artiklar inom Norden. Du står för returportot när det gäller böcker.

Du kan beställa böcker direkt i vår söktjänst OneSearch. Sök upp boken och klicka på "Beställ/köa". Välj sedan hämtställe ”Distansservice”. Är boken utlånad kan du välja att ställa dig i kö.

Behöver du en artikel från någon av bibliotekets tryckta tidskrifter så skickar vi hem en kopia till dig. Beställ artikeln direkt i OneSearch genom att söka upp tidskriften och sedan klicka på "Beställ/köa. Välj sedan hämtställe ”Distansservice".

Kan du inte reservera eller låna om kan det bero på att du har förseningsavgifter. Kontakta då distansservice distans.ub@lnu.se så berättar vi hur du ska göra.

Låna från andra bibliotek

Behöver du litteratur som inte finns i vårt bibliotek, så rekommenderar vi fjärrlån. Vi skickar dock inte hem fjärrlånade böcker till dig. Om du inte har möjlighet att hämta dem hos oss, så får du vända dig till ditt kommunala bibliotek.

Artikelkopior som vi beställer från andra bibliotek kan vi däremot skicka till dig. Enklast gör du en sådan beställning via Fjärrlån - beställ artikelkopia.

Handledning i informationssökning

Du kan få hjälp med informationssökning via din ämnesguide. Du kan även boka sökhjälp.

Råd om akademiskt skrivande

Vill du få råd om akademiskt skrivande finns Studieverkstaden. Du kan kontakta dem via e-post eller telefon. Du kan även få hjälp om du skriver akademiska texter på engelska.

Kontakt

E-post: distans.ub@lnu.se

Kontaktperson

Ylva Jacobsson
Tel: 0480-44 62 23