student skriver

Universitetsbibliotekets distansservice

Universitetsbiblioteket ger dig som läser på distans vid Linnéuniversitetet goda förutsättningar att söka information, ta del av e-resurser och låna litteratur.

Ansök om distansservice

Du som är registrerad på en distanskurs vid Linnéuniversitetet har möjlighet att beställa tryckta böcker och artiklar och få dem skickade till din hemadress om du bor inom Norden men utanför Kalmar och Växjö kommuner. Biblioteket står för kostnaden för utskick, men du betalar själv för returportot. 

Du kan även ta del av distansservicen om du läser:

  • Linnéuniversitets utbildningar vid CIL i Ljungby, på campus i Hultsfred, Oskarshamn eller Västervik.
  • Förskollärarprogrammet på deltid (75%) i Kalmar och Växjö
  • Linnéuniversitetets optikerutbildning i Göteborg

För att kunna få böcker och artiklar hemskickade behöver du först göra en ansökan om distansservice (detta gäller även om du redan har ett lånekonto). 

Kontakta distans.ub@lnu.se om du har frågor eller behöver få lånekontots giltighetstid förlängt.

Beställ böcker och artiklar

Du beställer böcker direkt i söktjänsten OneSearch. Sök upp boken och klicka på "Beställ/köa". Välj sedan hämtställe ”Personlig leverans”. Är boken utlånad kan du välja att ställa dig i kö. På sidan Låneregler och avgifter hittar du även information om lånetider.

Behöver du en artikel från någon av bibliotekets tryckta tidskrifter kan vi skicka hem en kopia till dig. Beställ genom att söka upp tidskriften i OneSearch. När du loggat in kan du via ett formulär ange vilken artikel det gäller.

Låna från andra bibliotek

Böcker: Observera att vi inte skickar hem fjärrlånade böcker till dig. Du måste kunna hämta själv eller läsa dem på plats på biblioteket i Kalmar eller Växjö. Ett annat alternativ är att du vänder dig till ditt lokala bibliotek och ber dem hjälpa dig låna in boken.

Artikelkopior som vi beställer från andra bibliotek kan vi skicka till dig mot en avgift. Enklast gör du en sådan beställning via detta formulär: Fjärrlån - beställ artikelkopia.

Läs mer om fjärrlån. 

E-böcker och annat digitalt material

Som student vid Linnéuniversitetet når du databaser, e-böcker och andra digitala resurser genom att logga in med ditt Lnu-konto.