Utbildning

Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö och hos oss kan du välja mellan cirka 200 program och 1 500 kurser. Vi har en stor bredd av ämnen och du kan bli allt från ingenjör till designer eller sjuksköterska hos oss. Om du vill fortsätta plugga efter kandidatexamen, så kan du läsa ett magister- eller masterprogram på avancerad nivå. Då kan du specialisera dig och fördjupa dina kunskaper ytterligare och få större chans till drömjobbet.

Responsive header image

Förberedande utbildning

En förberedande utbildning är ett smart sätt att bredda din behörighet eller fräscha upp dina kunskaper. Du får en inblick i hur det är att plugga på universitet, lär känna lärarna och får koll på ämnena. Våra förberedande utbildningar öppnar dörren till en mängd spännande program och ger dessutom platsgaranti till flera av dem!

Läs mer om våra förberedande utbildningar. 

Vi har ett brett utbud av utbildningar. Sök bland våra program och kurser.

Linnéuniversitetet har ett brett utbud av program inom många olika intresseområden. Program finns på både grund- och avancerad nivå.

Linnéuniversitetet har ett brett utbud av kurser på både grund- och avancerad nivå. Kurser ges på hel- och deltid, på plats på universitetet och på distans.

Vill du kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats? Läs en utbildning på distans.

I Linnéuniversitetets kursutbud finns kurser som är anpassade för fortbildning av yrkesverksamma. Därutöver erbjuds skräddarsydda uppdragsutbildningar.

Vill du ha en karriär som forskare och lärare vid universitetet eller som forskare i industrin? En forskarutbildning kan leda till många andra spännande jobb.

Det roligaste var bredden på utbildningen och att det samtidigt gick att fördjupa sig inom just sitt intresseområde. Alla vi som läste utbildningen hade olika mål och tankar om vad vi efteråt ville arbeta med och det gick att forma sin utbildning mot det tyckte jag.

Malin Hildingsson, student Idrottsvetarprogrammet

Anmälan och antagning

För att kunna plugga hos oss måste du ansöka via antagning.se. Här hittar du mer information om det.