tre studenter som studerar med laptop

Under studierna

Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om registrering, schema och kursplaner och appar som kan underlätta ditt liv som student.

Registrering, schema och kursplaner

Registrera dig

Du måste registrera dig på kursen och programmet du läser. För dig som går program behöver du alltså tacka ja på antagning.se för din fortsatta plats. Registreringsperioden är en vecka innan kursstart och under kursstartsveckan. Om du läser en distanskurs måste du registrera dig tidigt för att komma åt kursinformationen i MyMoodle. Logga in på Lnu.se/Student och registrera dig.

Hitta ditt schema

För att se ditt personliga schema loggar du in på Lnu.se/Student, därefter visas ditt schema direkt. Ser du inte ditt schema trots att du har loggat in kan du söka fram det via schemalänken.

Se din kursplan

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. Här hittar du också den litteratur du behöver.

Logga in på Lnu/student
Sök schema i TimeEdit
Hitta kursplaner

Ladda ner våra appar för Android och iPhone

Genom apparna kan du få notiser i mobilen som ett komplement till studentwebben. Du hittar våra lokaler och om du vill nå någon i personalen kan du enkelt söka i appen.

Funktioner på studentwebben och i apparna
Förutom att du får upp ditt schema när du loggar in så får du även pling i mobilen och notis på Lnu.se/Student bland annat när: du har en bok att hämta på biblioteket, det är ändringar i schemat, du behöver registrera dig på en kurs som du är antagen till.

På studentwebben har du även länkar till de kurser som du pluggar nu och som du har läst tidigare. Länkarna leder dig till kursens kursrum i lärplattformen MyMoodle.

IT-support, studentkonto, lösenord, utskrift och passerkort

Universitetets IT-tjänster och support 

Linnéuniversitetet erbjuder ett antal IT-tjänster för att underlätta för dig som student. Med ditt studentkonto (Lnu-konto) kan du bland annat komma åt tjänster som e-post, fillagring, utskrift/kopiering och nätverk (internet). 

Behöver du byta lösenord?

Om du har glömt lösenordet till ditt studentkonto eller behöver byta lösenord kan du följa någon av de två länkarna nedan.

Utskrift, kopiering och skanning
För att kunna skriva ut, kopiera och skanna på universitetet behöver du sätta in pengar på ditt studentkonto via Pcounter EasyPay, se guide nedan.

IT-tjänster och support
Glömt lösenordet
Byt lösenord
Kom igång med Pcounter EasyPay för utskrifter och kopiering
Passerkort

Anmäl dig till tentan

Anmälan till tentamen
Tentamensschema

Håll kontakt med samhälle och näringsliv

Ta tillfället i akt att samarbeta med en organisation eller företag när du skriver din uppsats, ditt exjobb eller gör praktik under studietiden.

Gå med i MyCareer

MyCareer är Linnéuniversitetets karriär- och jobbportal, där hittar du exjobb och arbete, men också information om olika event, arbetsmarknadsdagar, föreläsningar med mera.

Samarbeta med företag och organisationer
MyCareer

Registrera och ladda upp din uppsats

Alla examensarbeten och självständiga arbeten av studenter vid Linnéuniversitetet ska registreras och bifogas i sin helhet i DiVA.

Publicera din uppsats i DiVA

Behöver du kontakta oss?

Om du behöver hjälp eller har frågor är du välkommen att kontakta oss på universitetet.

Kontaktuppgifter till fakulteter och viktiga funktioner