Student sitter och pluggar framför datorn

Studera flexibelt och på distans

Att studera på distans skiljer sig från campusutbildning. Distanskurserna har samma innehåll oavsett utbildningsform, men att läsa distanskurs innebär bland annat att du själv till viss del kan planera var och när du vill studera.

Kanske vill du kunna bo kvar i din hemort men ändå börja en heltidsutbildning. Kanske vill du fortsätta jobba och samtidigt vidareutbilda dig. Att studera på distans kan gå till på flera olika sätt, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar och videomöten med hjälp av en webbkamera.

Nätbaserade utbildningar ges via nätet, antingen utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar. Fördelen med detta är flexibiliteten, vilket passar studenter som vill ha stor frihet att bestämma när och var de vill studera. Bra att tänka på är att obligatoriska moment, och i vissa fall även livesända föreläsningar, i din utbildning kan vara förlagda under kontorstid även om dessa sker på distans.

Våra utbildningar på distans

Kurser på distans

Vi erbjuder över 700 kurser på distans. Sök själv fram de kurser du är intressad av via ämne i vårt utbildningssök. Sök kurs på distans

Studera på distans

Utbildningar som ges på lärcentra har obligatoriska träffar på studieorten. Studenter från flera orter träffas på videokonferens för att delta i föreläsningar eller seminarier. Fördelen med att läsa via lärcentra är att du har möjlighet att träffa andra studenter på orten och få stöd från lärcentrumets personal.

Program och kurser på distans kan se ut på många olika sätt. Om du har frågor kring hur träffar eller andra obligatoriska moment kommer vara upplagda kan du alltid kontakta program- eller kursansvarig. Personen finns angiven på program/kurssidan här på lnu.se.