MOOC student vid dator studerar distans

MOOC

MOOC (Massive Open Online Course) är en storskalig, öppen och nätbaserad kurs som är avgiftsfri. Kursen kan läsas utav obegränsat antal kursdeltagare över hela världen. En MOOC behöver du inte ansöka till eller vänta på ett antagningsbesked.

Fantastic Fiction and Where to Find It

Vi välkomnar dig till vår MOOC i Fantastic Fiction.

Fantasy litteratur som genre växer och inte bara genom olika texter utan att diskussioner kring litteratur som innehållet fantasy element ökar. Vad kännetecknar fantasy litteratur och vad kan det berätta om vår egen värld? Hur kan vi förstå genren och hur kan vi kritiskt läsa texterna? 

Kursen behandlar olika aspekter av fantasylitteratur: historisk fantasy, barn fantasy, feministisk fantasy och mörk fantasy. Kursen syftar inte bara till att ge en grundlig introduktion till fantasylitteratur utan också att presentera olika aspekter av genren för att visa hur olika genren är och samtidigt presentera verktyg för att kritiskt läsa sina texter. Varje modul kommer att fokusera på ett tema som presenteras och diskuteras i inspelade föreläsningar. 

Tycker du detta låter intressant?
Kursen kommer att ges två gånger om året. Den är igång just nu och fram till 30 augusti. Besök kursens Facebooksida för att läsa mer.
Klicka här för att komma till kursen.

Maria är en av skaparna av Fantastic Fiction and Where to Find It.

Hon tycker att största anledningen till varför man ska läsa en MOOC är för att lära sig något nytt samtidigt som man har roligt. Därför ser hon fram emot att komma igång och publicera deras MOOC i höst.