Studievägledare och studenter

Studievägledning

Om du har allmänna frågor om studier och karriärval eller detaljerade frågor om våra utbildningar är du välkommen till Linnéuniversitetets studievägledare!

Har du frågor om studier och karriärval?

De allmänna studievägledarna vid Linnéuniversitetet finns tillgängliga för att vara din professionella samtalspartner före och under dina studier. Om du redan är student och har detaljerade frågor om just din utbildning, så vänder du dig i första hand till studievägledarna på din fakultet.

Du är välkommen att kontakta oss när du:

  • Har allmänna frågor om utbildningar på Linnéuniversitetet
  • Är osäker på ditt studie- och karriärval
  • Har allmänna frågor om högskolestudier
  • Undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning
  • Har övriga frågor

Beslutfattandet ligger alltid hos dig, tillsammans arbetar vi med att strukturera dina valmöjligheter utifrån frågor som till exempel:

  • Vem är jag?
  • Vad vill jag?
  • Vad finns det?
  • Hur gör jag?

Kontakta oss för att boka ett vägledningssamtal. Vi avsätter en timme för ditt samtal, där dina frågor är i fokus.

Emma Krig, studievägledare i Växjö

Telefontid: Träffas säkrast på telefon måndag-fredag 8.30-9.30
Skype: Enligt överenskommelse
Besöksadress: Universitetsplatsen 1 (H-huset)


Linda Levin, studievägledare i Växjö
Telefontid: Träffas säkrast på telefon måndag-torsdag 10.00-11.00
Skype: Enligt överenskommelse
Besöksadress: Universitetsplatsen 1 (H-huset)

Kajsmari Engdahl, studievägledare i Kalmar
Telefontid: Träffas säkrast på telefon måndag-fredag 8.30-9.30
Skype: Enligt överenskommelse
Besöksadress: Falken (bv), Nygatan 18

Har du detaljerade frågor om våra utbildningar?

Vid våra fakulteter finns specialiserade vägledare. De är kunniga inom just sitt utbildningsområde och kan ge dig information och vägledning om det egna områdets program och kurser. 

Linda Levin, studievägledare

"Våga välja med hjärtat"

Att välja utbildning kan kännas avgörande för hela ditt framtida yrkesliv. Men hur bör du tänka och vilka faktorer ska du väga in?

Linda Levin, central studievägledare vid Linnéuniversitetet, ger tipset att samla mycket information innan du söker, men poängterar annat som är viktigt:
– Min åsikt är att man ska våga välja med sitt hjärta. Det kan också vara smart att spana in framtidens arbets­ marknad, både på kort och lång sikt. Vissa branscher är överlag tuffa, så det kan vara bra att ha en strategi redan under utbildningen för hur du ska skapa dig det jobb som du vill ha.

Ska man välja ett program eller läsa kurser? Svaret är individuellt och båda alternativen är lika mycket värda.
– Det beror på vad som passar dig bäst. Kanske vill du studera tillsammans med samma grupp i minst tre år, eller så känner du att det är roligt att träffa nya personer och vill kunna plocka ihop din egen utbildning.

Att välja utbildning är en process. Linda menar att det ibland kan vara så att du måste våga prova även om du inte är helt säker på att det är rätt.
– Mitt tips är att bolla tankar med en studievägledare.
 I slutändan – våga lita på att du bara kan ta det beslutet som känns mest rätt just nu. Du vet inte vad som händer om ett eller tre år, så försök våga lita på vad som är bäst för dig

Titta i våra kataloger

Program på grundnivå
Program på avancerad nivå

Titta i våra utbildningskataloger och hitta din utbildning. Välj mellan att bläddra på webben, här kan du också ladda hem ett exemplar som pdf till din dator/mobil eller beställa hem ett tryckt exemplar. Programkatalogerna innehåller program på grundnivå respektive program på avancerad nivå för hösten 2018 och våren 2019.