Personer som tittar på en dator och diskuterar.

Kompetensutveckling: Test för webb och mobila applikationer

Spridning av nya enheter och gränssnitt har förändrat hur vi utvecklar programvara. Dagens användare vill veta att alla nerladdade program och applikationer arbetar rätt och pålitligt. Detta gör test till en väsentlig del av utvecklingen av webb och mobila applikationer.

Målgrupp

Denna kurs är för mjukvaruutvecklare, mjukvaru- och systemarkitekter, UX/UI designers och andra yrkesroller som är involverade i utvecklingen och användandet av mobila applikationer.

Innehåll

Kursen är uppdelad i tre moduler. Den initiala modulen kommer att fokusera på att testa metoder. Modul två kommer att omfatta pålitlighets analys. Den tredje modulen handlar om UX/UI och användbarhetstester.

Kursen kommer särskilt att fokusera på nyckelaspekter relaterade till dessa ämnen:

• Skillnader mellan standardtestning och testning av webb och mobil applikation.
  • Tekniker och verktyg för testning av webb och mobila applikationer.
  • Scenarier för funktionstestning, prestandatester, minnestester, avbrottstestning och användbarhetstester.

Praktisk information

Allt material kommer att finnas tillgängliga på nätet. Vi kommer även ha tre workshops på plats med industriexperter som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Kursen har ett flexibelt upplägg för att underlätta kombinationen av studier och dina pågående yrkesmässiga åtaganden.

Den totala omfattningen på kursen är vanligtvis cirka 115 timmar.

Undervisningsspråk: Engelska.

Kursen är kostnadsfri och ger 3,5 högskolepoäng.

Anmälan kan ske löpande fram till kursstart. Finns det intresse från minst 10 personer före nästa fasta kurstillfälle kan ytterligare kurstillfällen bli aktuella.

Behörighet

Grundläggande behörighet för denna kurs är kandidatexamen i datavetenskap eller motsvarande ämne. Saknar du detta men har relevant arbetslivserfarenhet är du också välkomna att ansöka, vi hjälper dig att validera din kompetens. Två års relevant arbetslivserfarenhet kan komma att räknas som ett år av universitetsstudier på kandidatnivå.