En grupp människor fikar runt ett bord

Modul 2: Besökaren och destinationen efter coronakrisen

Coronakrisens effekter på destinationer och besöksströmmar blir omfattande.
Resemönster förändras och bidrar till att nya krav ställs på aktörer och destinationer, både på kort och lång sikt.
Vad innebär det för dig och den verksamhet du arbetar i? Den här modulen identifierar strategier för att möta den nya besökaren - efter krisen.

18 maj.
Detta är modul 2 i ett utbildningspaket som består av sex stycken veckomoduler. De kan läsas i svit eller en och en. Studierna pågår under en vecka motsvarande halvfart, d.v.s. ca 20 timmars studietid. Deltagandet är utan kostnad för den enskilde tack vare en donation från Familjen Kamprads stiftelse.

Efter avslutad modul ska du:

• bättre förstå relationen mellan coronakrisens effekter och den förändring den får på destinationer och besöksströmmar,
  • bättre förstå hur värdskapets roll och produktutveckling påverkas.

• Destinationssystemet och turistprodukten.
  • Förändringsbenägenhet och destinationer.
  • Besökare.
  • Kris och omställning.

Genomförande

Undervisningen genomförs helt på distans på en webbaserad plattform och kräver därför inte att du behöver resa någonstans. Via webbplattformen får du tillgång till litteratur, föreläsningar och instuderingsuppgifter.
Du behöver tillgång till dator med inbyggd kamera och internetuppkoppling.

Här är länken till kursrummet

Du hittar instruktionsfilmer för hur du kommer igång med kursen och med verktyget Zoom här: lnu.se/besoksnaringen.

Schema

Måndag 18 maj:
09.00-10.30 Zoomföreläsning.
10.30-12.00 Självstudier.
Tisdag 19 maj:
09.00-10.30 Zoomföreläsning
10.30-12.00 Självstudier.
Onsdag 20 maj:
09.00-10.00 Zoomföreläsning.
10.00-12.00 Självstudier
Torsdag 21 maj:
Kristi Himmelfärdsdag
Fredag 22 maj:
09.00-10.00 Zoomföreläsning
16.00 Inlämning av skriftlig reflektion.

Kursledare

Christer Foghagen och Per Pettersson Löfquist, lärare vid Ekonomihögskolan. Christer och Per undervisar i turismvetenskap.

Ansökan är stängd.

Detta är modul 2 i ett utbildningspaket som består av sex stycken veckomoduler. De kan läsas i svit eller en och en. Varje modul motsvarar ungefär 20 timmars studietid. Inga förkunskaper krävs och deltagandet är kostnadsfritt.
Utbildningen ger inga högskolepoäng men varje modul avslutas med en reflektion eller annat eget arbete för att få intyg om deltagande.
Modul 2 startar den 18 maj.