Workshop Centrum för ledarskap i Småland

Kompetensutveckling: Bli en ledare med båda fötterna på jorden

För dig som är ny som chef och för dig som hållit på ett tag men vill ha bättre markkontakt. Självledarskap för att leda andra, teamutveckling, presentationsteknik, effektiva möten m.m.

Alla organisationer behöver kunniga och passionerade ledare som kan utveckla sina medarbetare och vågar testa nytt i kombination med befintlig kunskap. Framtidens innovationsdrivande ledarskap är av central betydelse för hela samhället såväl offentlig, privat som ideell verksamhet.
Att samla en grupp blivande, eller nya, chefer i din verksamhet stärker samanhållning och innovationskraft med bas i organisationens värderingar.

Mål med kursen

Målet är att deltagaren, med god övning i praktiska färdigheter, ska få en trygg grund för att utvecklas som ledare med insikt i ledarskapets betydelse för förnyelse och förändring (innovation).

• Självkännedom/självledarskap.
  • Att leda andra - ledarskapets roller.
  • Min egen utvecklingsplan som chef och ledare.
  • Hur hanterar jag feedback?
  • Presentationsteknik.
  • Hur leder jag i förändring?
  • Hur driver jag effektiva möten och workshops?
  • Reflektioner och lärande.

Målgrupp

För dej som är ny som chef och för dej som hållit på ett tag men vill ha bättre markkontakt.

Praktisk information

Kursen leds av Maria Elander och Lena Gustafsson, kunniga och erfarna processledare som utgår från universitetets forskningsbaserade kunskap.
Upplägget anpassas efter önskemål och behov i din organisation.

Antal: 6-20 deltagare.

Plats: Vi kommer till dej. Vill du hellre vara på neutral plats finns möjlighet att hyra lokaler på universitetet.

Kursen är framtagen av och ges genom Centrum för ledarskap i Småland, Välkommen att kontakta Kerstin Årmann med vilka önskemål och behov som finns i din organisation.