Isbrytare

Isnavigering

Sjöfartshögskolan i Kalmar erbjuder en kurs i Isnavigering “in sub zero conditions” som är lämplig för däcksbefäl som arbetar ombord på fartyg som trafikerar, eller kan komma att trafikera, hamnar eller områden där vinterförhållanden råder.

Även landbaserad personal är välkomna. Som exempelvis arbetar med fartygsplanering eller skeppsmäkleri, samt andra som önskar ökade kunskaper om och förståelse för vintersjöfart.

Innehåll

Kursen innehåller både teoretisk undervisning och praktiska övningar i navigationssimulator. Även om fokus ligger på isnavigering behandlar kursen även närliggande och relevanta områden som fartygsstabilitet och faran med nedisning, hur fartygsmaskiner påverkas av vinterklimat samt hälsoaspekter av kyla, till exempel köldskador och hypotermi.

Praktisk information

Längd:

3 dagar

Kurstillfällen:

På förfrågan.

Pris:

På förfrågan

Kurslitteratur, lunch, förmiddags- och eftermiddagskaffe ingår i kursavgiften.

Anmälan:

Anmälan gör du via formuläret längre ner på denna sida. När din anmälan registrerats hos oss får du en bokningsbekräftelse till den mailadress du uppgivit.

Plats:

Kalmar.

Antagningskrav:

Lämplig för däcksbefäl som trafikerar områden med vinterförhållanden.

Avanmäla plats: 

Eventuell avbokning av plats ska göras på fortbildning.sjo@lnu.se senast 3 veckor innan kursstart. Vid senare avanmälan debiteras hela kursavgiften.

Utbildningscertifikat: 

Kursintyg utfärdat av Linnéuniversitetet Sjöfartshögskolan.