Digitalisering och IT
Digitaliseringen påverkar hela samhället och ny kompetens behövs i många yrkesroller. Här hittar du som vill utveckla din kompetens inom digitalisering och IT exempel på kurser där du kan fördjupa dina kunskaper eller ta steget åt en ny inriktning i din karriär.
Flera kurser går på distans och deltid vilket gör att du lättare kan kombinera studierna med ditt jobb. Det finns också kurser på kvällstid. Några av de mer praktiska kurserna hålls på plats i Växjö eller Kalmar.
Utbildningar
-
Agila metoder för en digitaliserad industri Ledare inom industrin kan ha stor nytta av att lära sig om agila arbetsmetoder eftersom det kan bidra till ökad produktivitet, kundfokus, flexibilitet,…
-
AI för ledare Syftet med kursen ”Artificiell intelligens för Ledare” är att ge chefer, ledare och beslutsfattare en djupare förståelse för AI och öka förståelsen för möjligheter, svårigheter, nytta…
-
AI för ledare inom hälsa och hälsodata Syftet med denna kurs är att ge dig som chef, ledare och beslutsfattare en djupare förståelse för AI och de möjligheter och svårigheter som finns kopplat till…
-
Algoritmer och avancerade datastrukturerKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1DV516
-
Inledande programmeringKurs 7,5 hp
- Höst 2024
- Växjö
- Campus
- Grundnivå
- Halvfart
- 1DV501
-
Magisterprogram i eHälsaProgram 60 hp
- Höst 2024
- Kalmar
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- VAHÄ1
-
Magisterprogram i eHälsaProgram 60 hp
- Höst 2025
- Kalmar
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- VAHÄ1
-
MaskininlärningKurs 5 hp
- Vår 2025
- Växjö
- Campus
- Avancerad nivå
- 33%
- 4DV660
-
Masterprogram i eHälsaProgram 120 hp
- Höst 2025
- Kalmar
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- VAHÄ2
-
Masterprogram i eHälsaProgram 120 hp
- Höst 2024
- Kalmar
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- VAHÄ2
-
Produktionssystem 1 - Flödeanalys Produktionssystem i industrin innebär ofta hög flexibilitet med möjlighet att tillverka ett flertal produktvarianter eller olika produkter. Produktionssystemen byggs…
-
Produktionsteori och ekonomi inför automationsbeslut för ledare Är du beslutsfattare, produktionsledare eller operatör? Vill du maximera fördelarna med automation samtidigt som du minimerar riskerna?…
-
Projektledning inom e-hälsaKurs 15 hp
- Höst 2024
- Kalmar
- Distans
- Grundnivå
- Halvfart
- 1XN010
-
Pythonprogrammering för yrkesverksamma Att lära sig Pythonprogrammering är avgörande för yrkesverksamma inom AI, då det är det primära språket för många AI- och maskininlärningsprojekt. Genom att…
-
Senare del av Masterprogram i eHälsaProgram 120 hp
- Höst 2025
- Kalmar
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- VAHÄ2
-
Smart underhåll 1 – mätteknik I takt med den pågående digitaliseringen av industrin mot ”Industry 4.0” d.v.s. smarta fabriker med effektivare produktion, kortare ledtider, högre kvalitet, etc. ökar…
-
Smart underhållsteknik för ledare Smart underhåll innebär att använda avancerade teknologier och data för att optimera och effektivisera företagets underhållsprocesser. Genom att investera i denna…
-
Tillståndsövervakning och prediktivt underhåll Ökad kunskap om tillståndsövervakning och prediktivt underhåll kan hjälpa företag och organisationer att öka sin effektivitet, minska kostnader,…
-
Tillämpad maskininlärning I den moderna IT-världen har företagen ofta tillgång till stora mängder data som samlats in från kundhanteringssystem, webbtjänster, interaktion med kunder etc. Data i sig…
-
Tillämpad robotteknik Tillämpad robotteknik behandlar industrirobotar och deras användning i industrin. Industrirobotar simuleras och programmeras i kursen. Kursen tar upp robotars uppbyggnad och…
-
Tillämpad visuell analys I en datadriven värld är det viktigt att kunna analysera stora mängder data för att identifiera frågor av intresse och testa hypoteser om upplevda mönster. Detta är Visual…
-
Utbildningsteknologi, MasterprogramProgram 120 hp
- Höst 2023
- Växjö
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- TAUT2
-
Utbildningsteknologi, MasterprogramProgram 120 hp
- Höst 2025
- Växjö
- Distans
- Avancerad nivå
- Halvfart
- TAUT2
Hittar du inte det du sökte efter?
Information om validering av kunskap och kompetens
Du kan få hjälp med att validera dina kunskaper. Validering innebär att vi kartlägger och bedömer din kompetens och ditt kunnande som du har skaffat dig genom tidigare utbildning eller jobb. Om du inte är behörig till den utbildning som du vill läsa kan du ansöka om att få din reella kompetens prövad. Det betyder att vi värderar dina kunskaper och erfarenheter för att se om du uppfyller de krav för behörighet som utbildningen har. Valideringen kan också leda fram till att du kan ansöka om tillgodoräknande för att inte behöva läsa en viss kurs.
Forska på jobbet – bli industridoktorand!
Är du intresserad av forskning och vill spetsa din kompetens? Då finns det möjlighet att bli industridoktorand. Det innebär att du är anställd på ett företag samtidigt som du är doktorand vid Linnéuniversitetet. Vi står för din forskarutbildning i form av kurser medan företaget du jobbar på står för din lön. Du kommer få handledning från både företaget och Linnéuniversitetet.
En forskarutbildning pågår vanligtvis under fem år och vilket område du forskar inom avgörs genom dialog mellan dig, företaget och Linnéuniversitetet. Du kommer att lägga 20 % av din tid på studier, 60 % på forsknings- och företagsrelaterat utvecklingsarbete och 20 % disponerar du själv. Majoriteten av din tid kommer du att spendera på företaget.
Hör av dig till projektkoordinator Diana Unander för att få mer information om upplägget och vilka möjligheter som finns.
Vi har även industriforskarskolan Data Intensive Applications, DIA, som är en del av vår spetsforskningsmiljö Data Intensive Sciences and Applications, DISA. Genom industriforskarskolan får ett urval av företag stöd av KK-stiftelsen för att kunna finansiera lönen för dig som industridoktorand.
Är du arbetsgivare och vill kompetensutveckla din personal?
Relaterade projekt
-
Projektet Expertkompetens Smart Industri, steg 2 Målet med projektet är att utveckla kurser på avancerad nivå kopplat till Smart Industri utifrån näringslivets kompetensbehov. Projektets målgrupp är…
-
Projekt: Demonstrationsmiljö för smart och innovativ automatisering i tillverkningsindustrin (Smart-IAT) Målet med detta projekt är att utveckla och etablera en demonstrationsmiljö inom avancerad…
-
Projekt: IoT-lab för SMF 2.0 Målet med detta projekt är att utveckla ett väl etablerat nätverk av företag i Linnéregionen som kan dra nytta av varandras kompetens och produkter inom Internet of Things…
-
Projekt: HPC för SMF Målet med projektet är att ge små och medelstora företag i Linnéregionen möjlighet att öka sin datadrivna förmåga med stöd av artificiell intelligens (AI) och High Performance…
Tidigare projekt
-
Projektet Expertkompetens om sociala medier och webbteknologi för innovation och tillväxt Linnéuniversitetet avgiftsfria skräddarsydda kurser för yrkesverksamma inom den digitala sektorn. Kurserna…
-
Projekt: Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion Syftet med projektet är att bidra till fortsatt utveckling av industrins kompetensutveckling genom…
-
Projekt: Kompetensbehov och kurser för yrkesverksamma inom IT och konkurrenskraftig produktion 2.0 Syftet med projektet är att vidareutveckla den gemensamma marknadsföringsplattformen för kurser för…
-
Projekt: Smart industri Målet med detta projekt är att utveckla kurser på avancerad nivå inom området maskinteknik utifrån näringslivets kompetensbehov. Projektets målgrupp är företag som tillverkar…