Digitalisering och IT
Är du arbetsgivare och vill utveckla din personal inom digitalisering och IT? Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar som passar just er organisation och era kompetensbehov. En skräddarsydd utbildning kallas för uppdragsutbildning och beställs och bekostas av dig som arbetsgivare.
Sveriges strategi för nyindustrialisering, Smart industri, fäster stor uppmärksamhet kring design, innovation, problemlösning och digitalisering. Strategin fokuserar på bland annat Industri 4.0, hållbar produktion och inte minst kunskapslyft för industrin. Kopplat till detta vill vi hjälpa er att bygga rätt kompetens.
Vill du få uppdaterad information om nya kurser och kurstillfällen och annat som pågår inom området så prenumerera på vårt nyhetsbrev om digitalisering och IT.
Vill du kompetensutveckla dig på egen hand?
Utbildningar
-
Alumnträff AI för ledare Alumnträff
-
Datadriven utveckling för små och medelstora företag Lunchföreläsning
-
Den digitala skogen - steg mot en smart skogstvilling Forskningsseminarium
- Har du en idé eller ett problem som kan lösas med hjälp av teknik? Nyhet
-
Kompetenssamverkan IT- nätverksträff Nätverksträff
Skräddarsydd utbildning
Vi kan självklart skräddarsy en utbildning utifrån era behov. Utbildningen blir då specialutformad för just er och vi genomför den på ett sätt som passar er verksamhet. Det kan vara allt från en enstaka föreläsning till ett flerårigt program. Detta kallas för uppdragsutbildning och är något som beställs och bekostas av er som arbetsgivare.
När vi skräddarsyr en utbildning strävar vi alltid efter att den ska skapa värde för din organisation, ge konkreta resultat och varaktiga förbättringar. Vi erbjuder en bredd av kunskap och olika kompetenser som kan kombineras på en mängd olika sätt för att möta just era behov.
Bäst resultat når vi när du som arbetsgivare gjort en kompetensanalys som är kopplad till er vision och era mål. Med en sådan analys som grund kan vi tillsammans utveckla utbildningen för att matcha kompetensbehovet.
Ett flexibelt upplägg
En utbildning kan bestå av olika aktiviteter, exempelvis enstaka föreläsningar, kurser, webbinarier eller inspelade föreläsningar med material för gruppdiskussioner. Den kan också vara upplagd som ett flerårigt program.
Utbildningen kan ges på arbetsplatsen, på distans, som internat eller en kombination. Eller så väljer ni att komma till oss på våra campus i Växjö eller Kalmar. Det kommer vi överens om tillsammans.
Du som arbetsgivare bestämmer om utbildningen ska ge deltagarna akademiska meritpoäng (högskolepoäng) eller bara ett intyg.
Vill du veta mer?
Har du som företagare, arbetsgivare, arbetsförmedlare eller branschorganisation frågor? Eller är du intresserad av att skräddarsy en utbildning? Kontakta oss så berättar vi mer. Du hittar kontaktuppgifter här på sidan.
Få spetskompetens – anställ en industridoktorand!
Genom att anställa en industridoktorand har ni möjlighet att skapa spetskompetens inom er organisation. Industridoktoranden forskar inom ett område som vi gemensamt har kommit fram till och forskarutbildningen pågår vanligtvis under fem år. Ni står för doktorandens lön medan Linnéuniversitetet står för forskarutbildningen i form av kurser. Handledning ska erbjudas från båda parter.
Industridoktoranden kommer att lägga 20 % av sin tid på studier, 60 % på forsknings- och företagsrelaterat utvecklingsarbete och 20 % disponerar doktoranden själv. Hen kommer att spendera majoriteten av sin tid hos er.
Hör av dig till projektkoordinator Diana Unander för att få mer information om upplägget och vilka möjligheter som finns.
Vi har även industriforskarskolan Data Intensive Applications, DIA, som är en del av vår spetsforskningsmiljö Data Intensive Sciences and Applications, DISA. Genom industriforskarskolan får ett urval av företag stöd av KK-stiftelsen för att kunna finansiera lönen för en industridoktorand.
Relaterade projekt
-
Projektet Expertkompetens Smart Industri, steg 2 Målet med projektet är att utveckla kurser på avancerad nivå kopplat till Smart Industri utifrån näringslivets kompetensbehov. Projektets målgrupp är…
-
Projekt: Demonstrationsmiljö för smart och innovativ automatisering i tillverkningsindustrin (Smart-IAT) Målet med detta projekt är att utveckla och etablera en demonstrationsmiljö inom avancerad…
-
Projekt: IoT-lab för SMF 2.0 Målet med detta projekt är att utveckla ett väl etablerat nätverk med företag i Linnéregionen som kan dra nytta av varandras kompetens och produkter inom Internet of…
-
Projekt: HPC för SMF Målet med projektet är att ge små och medelstora företag i Linnéregionen möjlighet att öka sin datadrivna förmåga med stöd av artificiell intelligens (AI) och High Performance…