Livsmedel i butik, personal och kund diskuterar

Livsmedel och näringsämnen

Arbetar du i livsmedelsbutik och vill kunna hjälpa kunder att göra hälsosamma och hållbara livsmedelsval? I denna digitala kurs lär du dig att stödja konsumenter i att fatta informerade beslut i livsmedelsbutiken. Du får kunskap om var du hittar tillförlitlig information, och hur du kan förmedla den på ett tydligt och korrekt sätt.

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om näringsämnen och innehåll i livsmedel, med målet att stärka din förmåga att tolka och använda informationen som exempelvis finns på livsmedelsförpackningar och som publiceras av myndigheter.

Vi kommer gå igenom de viktigaste näringsämnena, aktuella kostrekommendationer från svenska myndigheter samt en översikt av obligatorisk och frivillig märkning på förpackade livsmedel.

Vi tar också upp hur olika typer av konsumentguider kan fungera som stöd i arbetet med att främja medvetna val – med hänsyn till både hälsa och hållbar utveckling.

Praktisk information

Kurskod: 1BL03U

Kursstart: 9 mars 2026

Längd: 1,5 högskolepoäng

Studietakt: Kvartsfart, motsvarar 1 studiedag per vecka.

Typ: Uppdragsutbildning

Pris: 2800 :- (ex moms)
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda. Minst 10 deltagare.

Plats: Kursen ges digitalt. Ingen närvaro krävs på lärosätet. Övningsuppgifter utförs på arbetsplatsen (livsmedelsbutik).

Sista dag för anmälan: 26 februari 2026 (två veckor innan kursstart).

Anmäl dig till Livsmedel och näringsämnen

Jag intygar att behörig företrädare för arbetsgivare har godkänt anmälan och är medveten om att den därmed är bindande.
Jag har tagit del av och godkänner de allmänna villkoren för uppdragsutbildningar vid Linnéuniversitetet
Jag tar gärna emot information om annan kompetensutveckling som Linnéuniversitetet erbjuder.
Jag godkänner behandlingen av mina personuppgifter*