Demonstration

Våldsbejakande extremism - kollektiv förmåga, samverkan och dialog

Kursen lägger grunden för ett kunskapsbaserat arbete mot våldsbejakande extremism och utgår från aktuell forskning om radikalisering och polarisering, såväl nationellt som internationellt. Undervisningen är tvärvetenskaplig och genomsyras av ett tydligt fokus på det polisiära arbetets villkor, med utgångspunkt i bland annat kriminologi, polisvetenskap, konfliktteori och samverkan.

I kursen behandlas aktuell forskning som berör bland annat radikalisering, myndigheters syn på våldsbejakande miljöer samt dialogförande samtal.

Undervisningen kombinerar teoretiska och praktiska kunskapsmoment. Teoretiska moment inkluderar en historisk bakgrund och redogör för olika former av våldsbejakande extremism. Vidare studeras hur konflikter och polariseringar relaterar till politiska och etniska grupperingar och hur samtliga dessa i sin tur relaterar till radikaliseringsprocesser. På en praktisk nivå utarbetas förmågor för att på ett professionellt sätt föra och utveckla dialog och samverkan med medborgare, myndigheter och civilsamhälle.

Praktisk information

Längd:
Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng. 

Start:
Intresseanmälan öppen.

Typ: 
Utbildningen genomförs som uppdragsutbildning och är avgiftsbelagd. Utbildningen ger högskolepoäng om du får godkänt på examinationsuppgiften.

Pris: 
13.760 kronor per deltagare (ex. moms).

Plats: 
Undervisningen sker på Linnéuniversitetets campus i Växjö, samt ett digitalt kurstillfälle. Vi arbetar också under kursens gång via lärplattformen Moodle. 

 

Intresseanmälan:

Medgivande – GDPR

Jag medger att uppgifter i detta formulär får användas av universitetet inom ramen för universitetets uppdrag med det syfte som angivits ovan.

Villkoren för behandling av personuppgifter vid Linnéuniversitetet.