Studera vid Linnéuniversitetet
Att vara student innebär mycket föreläsningar, lektioner, grupparbeten och bibliotekshäng men studielivet innebär också andra saker. Det är stor chans att du träffar vänner för livet, hittar nya intressen eller engagerar dig i en förening. Välkommen som student vid Linnéuniversitetet – ett universitet där allt är möjligt!
Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 190 utbildningsprogram och 1 500 fristående kurser. Här kan du läsa olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och ekonomi. På Linnéuniversitetet finns även en rad olika uppdragsutbildningar såsom rektorsutbildning och polisutbildning.
Plugga på Linnéuniversitetet
Undrar du hur studier på universitet går till? Vill du veta mer om vad du kan studera och hur studielivet fungerar? Då är du varmt välkommen att besöka vår inspirationsportal Lnu.se/plugga där vi har samlat all information för dig som är sugen på att börja studera hos oss.
Tidigare studenter är nöjda med sin utbildning
- Redan inom 3 månader efter avslutad utbildning har 78% ett arbete som kräver högre utbildning.
- Alumnerna har användning av de färdigheter som de har fått, exempelvis analytisk förmåga, kritiskt tänkande och problemlösningsförmåga.
- Alumnerna anser att utbildningen givit dem en bra grund i både arbetslivet, men även på ett privat plan!
Ta del av hela rapporten, Alumnundersökning.pdf
Innan du börjar
-
Våra program Linnéuniversitetet har ett brett utbud av program inom många olika intresseområden. Program finns på både grund- och avancerad nivå.
-
Våra kurser Linnéuniversitetet har ett brett utbud av kurser på både grund- och avancerad nivå. Kurser ges på hel- och deltid, på plats på universitetet och på distans.
-
Anmälan Här hittar du information om hur du ansöker till ett program eller kurs, om behörighet och hur du kan öka dina chanser att komma in på en utbildning och viktiga kontaktuppgifter.
-
Studievägledning Har du allmänna frågor om utbildning, studier och karriärval? Då är du välkommen till Linnéuniversitetets centrala studievägledare! Det kan dyka upp många frågor och funderingar både…
-
Träffa oss Har du frågor eller funderingar kring våra utbildningar? Vill du komma på studiebesök? Undrar du hur studentlivet fungerar? Hur skaffar du boende? Eller vilka länder kan du kan plugga…
-
Boende För dig som behöver en bostad under din tid som student vid Linnéuniversitetet finns det några olika saker att tänka på. Här tipsar vi om olika typ av boende och vilka du kan kontakta för att…
När du är student
-
Livet som student Livet som student är både fartfyllt och händelserikt. Du träffar många nya vänner, har chans att engagera dig i olika föreningar och påverka din studietid. För många är studenttiden…
-
Engagera dig som student För dig som studerar på Linnéuniversitetet finns det många sätt att engagera sig vid sidan av studierna. Att engagera sig kan ge värdefulla erfarenheter och kontakter och…
-
Internationella möjligheter Vid Linnéuniversitetet ser vi internationalisering som en naturlig del av vår verksamhet. Här kan du läsa det mesta som är bra att veta om du är intresserad av…
-
Studenthälsan Vi jobbar för och med dig som är student och/eller doktorand vid Linnéuniversitetet. Vi verkar för att öka ditt välmående. Vi tror på tidiga insatser, hög tillgänglighet och låg tröskel…
-
Studieverkstaden I Studieverkstaden kan du som är student på grund- och avancerad nivå få handledning i frågor som rör akademiskt skrivande och studieteknik, både på svenska och engelska.
-
Studera med funktionsnedsättning Studenter och doktorander med funktionsnedsättning har möjlighet att använda riktat pedagogiskt stöd under studier och forskning. Stödet är individuellt och planeras…
-
Studera på ett elitidrottsvänligt lärosäte Dubbla karriärer, att kombinera universitetsstudier med din idrottssatsning, skapar bästa möjliga förutsättningar för ett liv efter din idrottskarriär.…
-
Ett hållbart universitet På Linnéuniversitetet tror vi att vi bäst bidrar till lösningar av samhällsutmaningarna inom hållbarhet genom att verka via vår forskning, utbildning och samverkan. Vi tar…
Vanliga frågor
Finns det specifika antagningskrav för blivande studenter, och var kan jag hitta dem?
Specifika antagningskrav för blivande studenter vid Linnéuniversitetet varierar beroende på program och utbildningsnivå. Du hittar detaljerad information om dessa krav på universitetets officiella webbplats under avsnittet för varje enskilt program. Det är viktigt att du noggrant granskar dessa krav för att säkerställa att du uppfyller alla nödvändiga villkor för din ansökan.
Hur ansöker jag till ett utbildningsprogram vid Linnéuniversitetet?
För att ansöka till Linnéuniversitetet, gå till antagning.se där alla högre utbildningar i Sverige samlas. Här väljer du det program eller de kurser du önskar ansöka till och fyller i nödvändig information. Det är viktigt att du även förbereder och bifogar alla krävda dokument, såsom betyg och eventuellt bevis på språkkunskaper. Se till att du håller koll på ansökningsperioderna och deadline för att säkerställa att din ansökan blir behandlad.
Hur fungerar antagningsprocessen vid Linnéuniversitetet?
Antagningsprocessen vid Linnéuniversitetet börjar med att du lämnar in din ansökan via antagning.se. Efter ansökningsperiodens slut bedöms din ansökan baserat på de specifika antagningskraven för det program eller den kurs du har ansökt till. Resultatet av antagningen meddelas sedan via antagning.se, där du även aktivt måste acceptera din plats för att säkra din anmälan till programmet eller kursen.
Vilka är de olika campusområdena för Linnéuniversitetet?
Linnéuniversitetet har två huvudsakliga campusområden, belägna i Växjö och Kalmar. Båda campusen erbjuder en modern och inspirerande studiemiljö med avancerade faciliteter och en levande studentkultur. Varje campus har sina unika styrkor och specialområden, vilket ger en mångsidig och dynamisk studieupplevelse.
Kan jag välja mina egna kurser eller är det en fast läroplan för mitt program?
På Linnéuniversitetet är läroplanen för de flesta programmen fasta, men du har ofta chansen att välja vissa valfria kurser som passar dina intressen och karriärmål.