Studenter i hus Radix i Kalmar

Studera vid Linnéuniversitetet

Att vara student innebär mycket föreläsningar, lektioner, grupparbeten och bibliotekshäng men studielivet innebär också andra saker. Det är stor chans att du träffar vänner för livet, hittar nya intressen eller engagerar dig i en förening. Välkommen som student vid Linnéuniversitetet – ett universitet där allt är möjligt!

Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och vi erbjuder över 160 utbildningsprogram och 1 500 fristående kurser. Här kan du läsa olika ämnen inom konst och humaniora, hälso- och livsmedelsvetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik och ekonomi. På Linnéuniversitetet finns även en rad olika uppdragsutbildningar såsom rektorsutbildning och polisutbildning.

person tittar på dator och grafik med texten: Lnu.se/plugga

Plugga på Linnéuniversitetet

Undrar du hur studier på universitet går till? Vill du veta mer om vad du kan studera och hur studielivet fungerar? Då är du varmt välkommen att besöka vår inspirationsportal Lnu.se/plugga där vi har samlat all information för dig som är sugen på att börja studera hos oss.

Vad tycker våra tidigare studenter?

Enligt den senaste alumnundersökningen är de allra flesta nöjda med sin utbildning på Linnéuniversitetet. Undersökningen visar även:
  • Redan inom 3 månader efter avslutad utbildning har 78% ett arbete som kräver högre utbildning.
  • Alumner anser att utbildningen givit dem en bra grund i både arbetslivet, men även på ett privat plan!

Läs mer om alumnundersökningen!