En tjej i blommig skjorta och hatt håller en pingisboll i handen som hon ska kasta. I andra handen håller hon en flaska. I bakgrunden syns tre tjejer klädda i liknande kläder, samt en badring i form av en flamingo.

Livet som student

Livet som student är både fartfyllt och händelserikt. Du träffar många nya vänner, har chans att engagera dig i olika föreningar och påverka din studietid. För många är studenttiden en av de roligaste perioderna i livet.

 

Studentlivet handlar inte bara om studier. Du kommer att träffa nya människor, lära dig nya saker och växa som människa. Du kan välja att ta del av alla möjliga olika aktiviteter under din studietid – sportevenemang, fester, konserter, ideellt arbete, resor och mycket annat. Oavsett var du befinner dig i livet finns det något för dig. Att engagera dig i studentlivet kan ge dig kunskaper och erfarenheter som kan visa sig ovärderliga när du söker jobb senare i livet. 

Linneuniversitetet finns i två städer, Kalmar och Växjö. Kalmar ligger vid kusten, nära Öland. Här finns Linnéuniversitetet på olika platser runt om i staden. Som student är du en del av staden med möjlighet att bo centralt. I Växjö samlas studenterna på campus. Här finns allt du behöver på ett ställe - studentbostäder, föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, caféer och pubar. 

Linnékåren är din studentkår på Linnéuniversitetet. Linnékåren arbetar både för att din utbildning ska bli så bra som möjligt och för att din studietid ska bli minnesvärd. På universitetet finns ett flertal föreningar som ser till att fritidsutbudet för dig som student är stort och brett. Om du vill kolla in studentlivet i den andra staden tar det drygt en timme med tåg. Är du medlem i Linnékåren kan du ta del av studentlivet i båda städerna. 

Studentföreningar

Vid Linnéuniversitetet finns ungefär ett sjuttiotal studentföreningar i Kalmar och Växjö. Det finns utbildningsföreningar som arbetar med att bevaka utbildningarna, och nationer som bland annat anordnar evenemang som sittningar och resor. Sedan finns många andra intresseföreningar som samlar studenter med gemensamma intressen, till exempel idrottsföreningar, filmförening, radiostation, spelförening eller kör. 

Introduktion

Introduktionen är dagar fyllda av roliga aktiviteter där du får lära känna andra studenter. Aktiviteterna anordnas främst av studentföreningarna tillsammans med Linnékåren, som kommer att kontakta dig inför terminsstart med mer information. Även universitetet kan anordna aktiviteter kopplat till din utbildning.

Vanliga frågor