Studievägledare och studenter

Studievägledning inför studierna


Om du har allmänna frågor om studier och karriärval är du välkommen till Linnéuniversitetets studievägledare! Det kan dyka upp många frågor och funderingar före din studietid. Genom studievägledning kan du få verktyg för att kunna göra ett välgrundat studieval.

Fråga oss

Har du frågor om studier och karriärval?

Du är välkommen att kontakta oss på vagledning@lnu.se vid frågor. De allmänna studievägledarna vid Linnéuniversitetet finns tillgängliga för att vara din professionella samtalspartner före och under dina studier. Om du redan är student eller om du har detaljerade frågor om en specifik utbildning, så vänder du dig i första hand till studievägledarna på aktuell fakultet. Här finns information om studievägledning på fakultet. 

Kontakta gärna oss när du:

  • Har allmänna frågor om utbildningar på Linnéuniversitetet
  • Är osäker på ditt studie- och karriärval
  • Har allmänna frågor om högskolestudier
  • Undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning
  • Har övriga frågor

Ställ din fråga direkt till oss eller boka tid för samtal

Kontakta oss på vagledning@lnu.se för att boka ett vägledningssamtal. Vid bokning av möte, uppge om mötet ska ske i Kalmar eller Växjö. Du är också välkommen att kontakta oss om du har frågor. 

Vi avsätter en timme för ditt samtal, där dina frågor är i fokus. Beslutfattandet ligger alltid hos dig, tillsammans arbetar vi med att strukturera dina valmöjligheter utifrån frågor som till exempel:

  • Vem är jag?
  • Vad vill jag?
  • Vad finns det?
  • Hur gör jag?

FAQ -vanliga frågor

Studievägledarna svarar

Studenter svarar

Möt oss digitalt

På våra digitala mötesplatser kan du träffa oss studievägledare digitalt och ställa dina frågor om Linnéuniversitetet och vårt breda utbildningsutbud. Vi erbjuder digitala samtal, samtal via telefon och via e-mail. 

Våra digitala samtal sker via Zoom (som Skype). När du har bokat in en tid med någon av oss studievägledare skickar vi en länk till Zoomrummet. Allt du behöver göra att klicka på länken i e-mailet vi skickar när det dags att ses!

När du klickar på länken till zoom-rummet kan du komma att behöva acceptera installation av en fil för att det ska fungera. Du behöver inte installera något fullständigt program för att delta. Din dator behöver ha högtalare, mikrofon och gärna en kamera.

Se följande guide för hur du ansluter till Zoom som utomstående https://serviceportalen.lnu.se/en-us/article/1071380

 

Har du detaljerade frågor om våra utbildningar?

Vid våra fakulteter finns specialiserade vägledare. De är kunniga inom just sitt utbildningsområde och kan ge dig information och vägledning om det egna områdets program och kurser. 

Titta i vår katalog

Program på grund och avancerad nivå
Program på grund- och avancerad nivå

Titta i våra utbildningskataloger och hitta din utbildning. Välj mellan att bläddra på webben, här kan du också ladda hem ett exemplar som pdf till din dator/mobil eller beställa hem ett tryckt exemplar. Programkatalogen innehåller program på grundnivå och program på avancerad nivå för hösten 2020 och våren 2021.

Chatta med oss studievägledare

Ställ dina frågor om utbildning och studier på Linnéuniversitetet!