Studievägledare och studenter

Studievägledning inför studierna


Om du har allmänna frågor om studier och karriärval är du välkommen till Linnéuniversitetets studievägledare! Det kan dyka upp många frågor och funderingar före din studietid. Genom studievägledning kan du få verktyg för att kunna göra ett välgrundat studieval.

Möt oss digitalt

Under rådande omständigheter erbjuder centala studievägledningen enbart digitala vägledningssamtal och telefonsamtal. Självklart går det även bra att maila din fråga till oss på vagledning@lnu.se

På våra digitala mötesplatser kan du träffa oss studievägledare digitalt och ställa dina frågor om Linnéuniversitetet och vårt breda utbildningsutbud.

Våra digitala samtal sker via Zoom (som Skype). När du har bokat in en tid med någon av oss studievägledare skickar vi en länk till Zoomrummet. Allt du behöver göra att klicka på länken i e-mailet vi skickar när det dags att ses!

När du klickar på länken till zoom-rummet kan du komma att behöva acceptera installation av en fil för att det ska fungera. Du behöver inte installera något fullständigt program för att delta. Din dator behöver ha högtalare, mikrofon och gärna en kamera.

Se följande guide för hur du ansluter till Zoom som utomstående https://serviceportalen.lnu.se/en-us/article/1071380

Boka tid för digitalt vägledarsamtal

Här kan du som nyfiken blivande student boka ett vägledningssamtal med studie- och yrkesvägledare på Linnéuniversitetet.

Vi avsätter en timme för ditt samtal, där dina frågor är i fokus. Beslutfattandet ligger alltid hos dig, tillsammans arbetar vi med att strukturera dina valmöjligheter utifrån frågor som till exempel:

  • Vem är jag?
  • Vad vill jag?
  • Vad finns det?
  • Hur gör jag?

Medgivande - GDPR

Jag medger att uppgifter i detta formulär får användas av universitetet inom ramen för universitetets uppdrag med det syfte som angivits i informationstexten ovan.

Villkoren för behandling av personuppgifter vid Linnéuniversitetet.

Fråga oss

Har du frågor om studier och karriärval?

Du är välkommen att kontakta oss på vagledning@lnu.se vid frågor. De allmänna studievägledarna vid Linnéuniversitetet finns tillgängliga för att vara din professionella samtalspartner före och under dina studier. Om du redan är student eller om du har detaljerade frågor om en specifik utbildning, så vänder du dig i första hand till studievägledarna på aktuell fakultet. Här finns information om studievägledning på fakultet. 

Kontakta gärna oss när du:

  • Har allmänna frågor om utbildningar på Linnéuniversitetet
  • Är osäker på ditt studie- och karriärval
  • Har allmänna frågor om högskolestudier
  • Undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning
  • Har övriga frågor

FAQ -vanliga frågor

Studievägledarna svarar

Studenter svarar

 

Har du detaljerade frågor om våra utbildningar?

Vid våra fakulteter finns specialiserade vägledare. De är kunniga inom just sitt utbildningsområde och kan ge dig information och vägledning om det egna områdets program och kurser. 

Titta på vår inspirationsportal Lnu.se/plugga

Person som tittar på en hemsida på datorn. Grafik över med texten Lnu.se/plugga

Vill du veta mer om vad du kan studera på Linnéuniversitetet och hur studielivet fungerar? Då kan du besöka vår inspirationsportal Lnu.se/plugga där vi har samlat all information för dig som vill ha svar på hur det är att studera på Linnéuniversitetet.

Chatta med oss studievägledare den 15/10 kl 15:00-17:00

Ställ dina frågor om utbildning och studier på Linnéuniversitetet, direkt i chattrutan!