Studievägledarna Emma Krig, Pernilla Stahl och Petra Hunt

Studievägledning

Har du allmänna frågor om utbildning, studier och karriärval? Då är du välkommen till Linnéuniversitetets centrala studievägledare! Det kan dyka upp många frågor och funderingar både före och under din studietid. Genom studievägledning kan du få verktyg för att kunna göra ett välgrundat studieval. Läs mer om hur du gör för att boka en tid med en studievägledare.

Är du redan student hos oss? Eller har du särskilda frågor om ett specifikt program eller en speciell kurs? Då kan du vända dig till våra specialiserade studievägledare som är kunniga inom just sitt utbildningsområde och kan ge dig mer information och vägledning. Studievägledare för program och kurser.

Central studievägledning

Vill du boka ett individuellt samtal på campus, Zoom eller telefon? Hitta en tid som passar dig HÄR

Du kan kontakta oss via e-post på vagledning@lnu.se

Kontakta gärna oss när du:

  • Har allmänna frågor om utbildningar på Linnéuniversitetet
  • Är osäker på ditt studie- och karriärval
  • Har allmänna frågor om högskolestudier
  • Undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning
  • Har övriga frågor

Vi erbjuder samtal på plats i Växjö och i Kalmar, digitalt samtal via Zoom eller på telefon. Ange i ditt mail vilken typ av möte du föredrar.

Samtalsbild

Vi avsätter en timme för ditt samtal, där dina frågor är i fokus. Beslutfattandet ligger alltid hos dig, tillsammans arbetar vi med att strukturera dina valmöjligheter utifrån frågor som till exempel:

  • Vem är jag?
  • Vad vill jag?
  • Vad finns det?
  • Hur gör jag?

Så här fungerar digitala samtal

Våra digitala samtal sker via Zoom. När du har bokat in en tid med någon av oss studievägledare skickar vi en länk till Zoomrummet. Allt du behöver göra att klicka på länken i emailet vi skickar 24 timmar innan ditt möte! När du klickar på länken till zoom-rummet kan du komma att behöva acceptera installation av en fil för att det ska fungera. Du behöver inte installera något fullständigt program för att delta. Din dator behöver ha högtalare, mikrofon och gärna en kamera. Se guide för hur du ansluter till Zoom som utomstående

Studievägledare svarar: 

Studenter svarar: 

 

Titta på vår inspirationsportal Lnu.se/plugga

Person som tittar på en hemsida på datorn. Grafik över med texten Lnu.se/plugga

Vill du veta mer om vad du kan studera på Linnéuniversitetet och hur studielivet fungerar? Då kan du besöka vår inspirationsportal Lnu.se/plugga där vi har samlat all information för dig som vill ha svar på hur det är att studera på Linnéuniversitetet.