tre studenter som studerar med laptop

Under studierna

Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om registrering, schema och kursplaner och appar som kan underlätta ditt liv som student.

Registrering, schema och kursplaner

Registrera dig

Du måste registrera dig på kursen och programmet du läser. För dig som går program behöver du alltså tacka ja på antagning.se för din fortsatta plats. Registreringsperioden är en vecka innan kursstart och under kursstartsveckan. Om du läser en distanskurs måste du registrera dig tidigt för att komma åt kursinformationen i MyMoodle. Logga in på Lnu.se/Student och registrera dig.

Hitta ditt schema

För att se ditt personliga schema loggar du in på Lnu.se/Student, därefter visas ditt schema direkt. Ser du inte ditt schema trots att du har loggat in kan du söka fram det via schemalänken.

Se din kursplan

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. Här hittar du också den litteratur du behöver.

Logga in på Lnu/student
Sök schema i TimeEdit
Hitta kursplaner

Passerkort

När du är registrerad på en kurs eller ett program har du rätt att skaffa ett passerkort för att komma in i universitetets lokaler utanför vanliga öppettider. Kortet kan du också använda för att komma in i universitetets allmänna datasalar och för utskrift.

Passerkortet ger dig även tillgång till biblioteket under tiderna för meröppet på biblioteket. Läs mer om meröppet på https://lnu.se/ub/pa-biblioteket/meroppet/.

Du beställer själv ditt passerkort via webben. För att kunna beställa ett passerkort måste du ha fått ditt studentkonto. När du
har fått passerkortet måste det aktiveras innan det fungerar.

Beställa passerkort
1. Gå in på självserviceportalen för passerkort: https://lnukortet.lnu.se/ Använd uppgifterna till ditt studentkonto för att logga in.
2. Klicka på "Beställning av passerkort" och följ instruktionerna.
3. Inom en vecka skall kortet vara levererat till det uthämtningsställe du valde när du gick igenom punkt 2.
Om du valde att få kortet levererat till Infocenter i Kalmar eller Växjö hämtar du ut det mot uppvisande av ID.

Aktivera passerkort
1. Gå in på självserviceportalen för passerkort: https://lnukortet.lnu.se/ Använd uppgifterna till ditt studentkonto för att logga in.
2. Klicka på "Aktivera ditt passerkort".
Nu ska ditt passerkort vara aktiverat och du kan använda det.

Ladda ner våra appar för Android och iPhone

Genom apparna kan du få notiser i mobilen som ett komplement till studentwebben. Du hittar våra lokaler och om du vill nå någon i personalen kan du enkelt söka i appen.

Funktioner på studentwebben och i apparna
Förutom att du får upp ditt schema när du loggar in så får du även pling i mobilen och notis på Lnu.se/Student bland annat när: du har en bok att hämta på biblioteket, det är ändringar i schemat, du behöver registrera dig på en kurs som du är antagen till.

På studentwebben har du även länkar till de kurser som du pluggar nu och som du har läst tidigare. Länkarna leder dig till kursens kursrum i lärplattformen MyMoodle.

IT-support, studentkonto, lösenord och PayEx-konto

Universitetets IT-tjänster och support 

Linnéuniversitetet erbjuder ett antal IT-tjänster för att underlätta för dig som student. Med ditt studentkonto (Lnu-konto) kan du bland annat komma åt tjänster som e-post, fillagring, utskrift/kopiering och nätverk (internet). 

Behöver du byta lösenord?

Om du har glömt lösenordet till ditt studentkonto eller behöver byta lösenord kan du följa någon av de två länkarna nedan.

PayEx-konto för utskrift och kopiering

För att kunna skriva ut, kopiera och skanna på universitetet behöver du ha ett PayEx-konto som du kopplar till ditt studentkonto.

IT-tjänster och support
Glömt lösenordet
Byt lösenord
Skapa PayExkonto och koppla det till mitt studentkonto

Anmäl dig till tentan

Anmälan till tentamen
Tentamensschema

Håll kontakt med samhälle och näringsliv

Ta tillfället i akt att samarbeta med en organisation eller företag när du skriver din uppsats, ditt exjobb eller gör praktik under studietiden.

Gå med i MyCareer

MyCareer är Linnéuniversitetets karriär- och jobbportal, där hittar du exjobb och arbete, men också information om olika event, arbetsmarknadsdagar, föreläsningar med mera.

Samarbeta med företag och organisationer
MyCareer

Registrera och ladda upp din uppsats

Alla examensarbeten och självständiga arbeten av studenter vid Linnéuniversitetet ska registreras och bifogas i sin helhet i DiVA.

Publicera din uppsats i DiVA

Behöver du kontakta oss?

Om du behöver hjälp eller har frågor är du välkommen att kontakta oss på universitetet.

Kontaktuppgifter till fakulteter och viktiga funktioner