Äng

Studenthälsan

Studenthälsan finns både i Kalmar och i Växjö för dig som är student vid Linnéuniversitetet. Vi arbetar förebyggande med livsstilsfrågor och erbjuder samtalsstöd. Oss på Studenthälsan kan du träffa individuellt eller välja att delta i grupper. De individuella besöken är kostnadsfria och du tar kontakt med oss för att boka tid via telefon eller mail. Du vänder dig alltid till Studenthälsan på den ort där du studerar.

Aktuellt 

Studenthälsan har stängt under juli månad och början av augusti, från den 6 augusti finns vi åter på plats. Önskar er alla en skön sommar!

Samtal

Vanliga bekymmer studenter söker oss för är stress, nedstämdhet, relationsproblem, kris, rädsla att tala inför en grupp och koncentrationssvårigheter som kan leda till problem med studierna.

Kontakta oss

Studenthälsan finns i Kalmar och Växjö. I Kalmar hittar du oss på andra våningen i hus Falken, Nygatan 18, mittemot Universitetsbiblioteket. I Växjö finns vi i huvudbyggnaden, hus H. För att komma i kontakt med Studenthälsan i Kalmar, ring eller mejla till personalen där. För att komma i kontakt med Studenhälsan i Växjö mejla på studenthalsan@lnu.se eller ring till den person du söker.

Vi finns på Facebook

Följ Studenthälsan vid Linnéuniversitet på facebook för uppdateringar kring aktiviteter vi ordnar, inspiration kring livsstil och för att läsa vår blogg. 

Aktiviteter

Studenthälsan erbjuder en stor mängd kurser, grupper och föreläsningar i både Kalmar och Växjö. Här hittar du det aktuella utbudet. Kontakta oss gärna för mer information!

Aktiviteter i Kalmar
Aktiviteter i Växjö

Hälsa och välbefinnande

Studenthälsans uppdrag är att arbeta förebyggande. Här har vi samlat information och verktyg att använda för att komma igång med livsstilsförändringar. En bra start om du funderar på att göra en förändring för att ta bättre hand om dig själv är att göra något av våra livsstilstest. Du kan välja på test kring alkoholvanor, fysisk aktivitet, kost, psykisk hälsa, tobak, stress eller ett övergripande test. Du får en riktad feedback utifrån dina svar, men vi kan inte se vem som varit inne och svarat.

Om du blir sjuk

Studenthälsan arbetar förebyggande och med samtalsstöd. Om du inte mår bra, eller av någon annan anledning behöver komma i kontakt med sjukvården (undantag akuta situationer då 112 gäller) så starta alltid med 1177.

På hemsidan 1177.se kan du även läsa mycket om egenvård kring olika symtom.Telefonnumret 1177 går till Sjukvårdsrådgivningen, är öppet dygnet runt och kostar inget att ringa.

Viss provtagning kan du även göra på Sjuksköterskeprogrammets utbildningsmottagningar i Kalmar eller Växjö och Psykologprogrammets studenter driver även en psykoterapimottagning i Växjö.

Linnéuniversitetets utbildningsmottagningar 

Om du vill prata med någon utomstående kan du även ringa någon av de telefonjourer och rådgivningsnummer som finns.