Gröna löv

Studenthälsans aktiviteter i Kalmar

Kurser och grupper

7 am - Time to get up!


Studenthälsans träningsprojekt för dig som älskar att fånga dagen.

The power of yoga

Under höstterminen 2018 har du som är student på Linnéuniversitetet möjlighet att yoga kostnadsfritt tillsammans med Studenthälsan i Kalmar. Det är en möjlighet för dig att öva närvaro i kropp och andetag, vilket kan leda till ökat välbefinnande och lugn inombords.

Kurs i mindfulness

Detta är kursen för dig som vill öva dig att leva mer i nuet. Vi träffas i grupp under fem tillfällen för att tillsammans prova olika meditationsövningar och reflektera kring dessa.

Prokrastingeringskurs

Prokrastineringskursen är till för dig som har svårt att organisera studierna och/eller upprepade gånger har skjutit upp pluggandet, vilket gett praktiska och psykiska konsekvenser för dig.

MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa

Lär dig att se tidiga tecken på psykisk ohälsa och hur du kan hjälpa och agera genom att gå kursen Första hjälpen till psykisk hälsa hos oss på Studenthälsan. 

Våga tala!

Tycker du det är obehagligt att prata inför andra? Då kan "Våga tala" vara något för dig.

Har du en anhörig med missbruksproblem?

Har du en förälder eller två med missbruksproblem kan du få stöd på Studenthälsan kring detta. 

Föreläsningar

Sluta skjuta upp– föreläsning för dig som vill förändra ditt uppskjutarbeteende

Undviker du att göra det som är viktigt och ägnar dig åt annat i stället? I samband med terminsstarten på hösten hålls en föreläsning om uppskjutarbeteende som en del av "Så lyckas du med dina studier". Under våren 2018 kommer en kurs som vänder sig till dig som skjuter upp kring studierna och vill hitta redskap för att komma igång.

Hantera din stress

En föreläsning där du får verktyg för stresshantering. Ges som en del av konceptet "Så lyckas du med dina studier" på höstterminen. 

Våga tala

Föreläsning för dig som vill förstå, utmana och hantera din talängslan. Ges som en del av konceptet "Så lyckas du med dina studier" på höstterminen.