Studentkåren

Linnéstudenterna

Studentkåren Linnéstudenterna finns till för dig och jobbar för kvaliteten på din utbildning och för att din studietid ska bli händelserik och social.

Studentkåren, Linnéstudenterna, är en ideell organisation som ser till att din utbildning håller hög kvalitet och att studenterna kan vara med och påverka. Studenternas röst ska alltid finnas med när det tas viktiga beslut. Tveka inte att ta kontakt med Linnéstudenterna om du har något du vill påverka!

Linnéstudenterna jobbar också med att ge alla studenter i Kalmar och Växjö en rolig och händelserik studietid. Aktiviteter anordnas ofta av utbildningsföreningarna, som är föreningar kopplade till den utbildning du läser. 

Linnéstudenterna anordnar även mässor, under hösten är det välkomstmässor i både Växjö och Kalmar samt Linnécupen i Kalmar. Välkomstmässan syftar till att skapa ett tillfälle för studenter, både nya och gamla, att möta samhället, företag, kommunen och alla studentföreningar. Linnécupen är en näringslivsdag och kombinerad cup, med syfte att få studenter att möta framtida arbetsgivare på ett avslappnat sätt.

Vi delar också ut flera stipendier, kurslitteraturstipendiet och engagemangsstipendiet, vilket brukar uppskattas av studenterna. 

Som medlem i Linnéstudenterna får du tillträde till Studentkårens uteställen – Slottsstallarna och Sivans i Växjö, och reducerat inträde på kårkvällar i Kalmar. 

Besök Linnéstudenternas hemsida eller Linnéstudenterna på Facebook.

Studentkortet

Som medlem i Linnéstudenterna får du Studentkortet – kortet fungerar både som ID/medlemskort och ett rabattkort exklusivt för studenter.

Studentkortet är till för att förenkla och förbättra för dig som student. Varje termin kan du spara pengar genom att använda Studentkortets rabatter på www.studentkortet.se/studentrabatter.

Skulle du ha några frågor gällande ditt medlemskap i kåren är du välkommen att kontakta Linnéstudenterna. Frågor gällande Studentkortets erbjudanden tar du enklast med Studentkortets kundtjänst.