Journalistik, information och kommunikation

Är du kreativ och gillar att berätta en bra historia? Vill du skapa budskap och producera innehåll för radio, TV och andra medier? Eller vill du arbeta med informationsförmedling i vårt digitaliserade samhälle?

Under dina studier hos oss kommer du att utveckla din kommunikativa kompetens för att bidra med nytänkande och utveckling i en föränderlig mediebransch. Du får också kunskap och verktyg för att berätta och gestalta på ett strategiskt sätt i såväl traditionella som moderna medier.

Program med inriktning på journalistik, medieproduktion och medie- och kommunikationsvetenskap studerar du i Kalmar. I våra lokaler på Universitetskajen har du tillgång till det bästa som kan erbjudas i teknikväg – med moderna och välutrustade studior och miljöer.

Studerar du till bibliotekarie så får du de tekniska och pedagogiska kompetenser som behövs för att jobba med informationsförmedling med människors behov av kunskap och kulturupplevelser i centrum. Bibliotekarieutbildningen kan du välja att läsa på distans eller på campus i Växjö.

Karriärmöjligheter

Med en utbildning inom området journalistik, information och kommunikation kan du bland annat jobba som journalist, medieproducent, kommunikatör eller bibliotekarie.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

De flesta programmen är tre år och ger en kandidatexamen. Studiemiljön vid Linnéuniversitetet präglas av närhet mellan studenter och lärare. Här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

Vanliga frågor om journalistik, information och kommunikation

Rasmus fick jobb på Sveriges Radio

Rasmus Björe arbetar sedan examen från Journalistik och medieproduktion som programledare på Sveriges Radio.

Hitta din utbildning