Data/IT

Vill du vara med och utveckla framtidens tjänster, produkter och underhållning? Är du intresserad av samspelet mellan teknik, människa och samhälle? Kompetens inom Data/IT behövs och används i alla branscher.

Karriärmöjligheter

Arbetsmarknaden ser god ut såväl regionalt och nationellt som utomlands. Du kan arbeta i många olika branscher såsom miljö, hälsa, finans, e-handel, kultur eller infrastruktur. Det finns ett stort behov av IT-kunskaper i alla branscher. Du kan göra skillnad i en allt mer digitaliserad värld och jobba som apputvecklare, webbprogrammerare, systemarkitekt eller interaktionsdesign – för att nämna några roller.

Vid Linnéuniversitetet finns ett brett utbud av IT-utbildningar, en del har mer fokus på hårdvara och andra på mjukvara. Du kan läsa allt från programmering till interaktionsdesign och medieteknik - oavsett finns det en utbildning som leder till ditt drömjobb.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Utbildningarna ges i Kalmar, Växjö och på distans. De flesta programmen är tre år och ger en kandidatexamen. Vi har också en femårig civilingenjörsutbildningen i mjukvaruteknik. Allt för att du ska hitta den utbildning som passar dig bäst.

På Linnéuniversitetet präglas studiemiljön av närhet mellan studenter och lärare här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

Vanliga frågor om data- och IT-utbildningar

Hitta din utbildning