Data/IT

Vill du vara med och utveckla framtidens tjänster, produkter och underhållning? Är du intresserad av samspelet mellan teknik, människa och samhälle? Kompetens inom Data/IT behövs och används i alla branscher.

En IT-utbildning öppnar dörren till en mängd intressanta yrken och arbetsuppgifter, både i Sverige och internationellt.

Karriärmöjligheter

Du kan bland annat arbeta som webbprogrammerare, systemarkitekt, produktägare eller interaktionsdesigner – för att bara nämna några. IT-branschen expanderar ständigt och arbetsmarknaden ser ljus ut, oavsett om du vill arbeta i Sverige eller utomlands.

Vid Linnéuniversitetet finns ett brett utbud av IT-utbildningar, en del har mer fokus på programmering och algoritmer medan andra har mer fokus på mjukare värden som interaktionsdesign och medieteknik.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Utbildningarna ges i Kalmar, Växjö och på distans. De flesta programmen är tre år och ger en kandidatexamen. Däremot finns det också det tvååriga programmet inom webbprogrammering och den femåriga civilingenjörsutbildningen i mjukvaruteknik. Allt för att du ska hitta den utbildningen som passar dig bäst.

På Linnéuniversitetet präglas studiemiljön av närhet mellan studenter och lärare här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorsprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

IT-branschen är en väldigt öppen och rolig bransch att jobba i

Att möta människor, att se utvecklingen och att få jobba med processer är några av de många fördelarna som Natasha ser med att jobba inom IT-branschen. Hon läste Informationslogistik och menar att det finns någonting för alla inom data/IT-utbildningarna vid Linnéuniversitetet. 

Hitta din utbildning