studenter som sitter vid datorer

Förberedande utbildning

En förberedande utbildning är ett smart sätt att bredda din behörighet eller fräscha upp dina kunskaper. Du får en inblick i hur det är att plugga på universitet, lär känna lärarna och får koll på ämnena. Våra förberedande utbildningar öppnar dörren till en mängd spännande program och ger dessutom platsgaranti till flera av dem!

En förberedande utbildning ger dig inte bara de kunskaper du saknar, utan du skaffar dig dessutom en bra studieteknik, får inblick i studentlivet och bekantar dig med våra studieorter. Dessutom får du chans att testa på ämnena för att kunna bena ut vad just du vill plugga. Du blir också väl förberedd för studier på universitetet som du har med dig under hela studietiden.

Efter en förberedande utbildning har du behörighet motsvarande gymnasiet och platsgaranti till flera av våra utbildningar, bland annat inom IT, matematik, naturvetenskap och teknik. Du är också behörig till vissa inriktningar inom lärarutbildningen. Behörigheten gäller förutsatt att du uppfyller eventuella övriga behörighetskrav.

Basåret ger mig chansen att prova på universitetsstudier

Jessica Peltonen har länge varit intresserad av teknik och naturvetenskap. I framtiden vill hon läsa ett civilingenjörsprogram. För att läsa upp sina betyg och prova på om ett tekniskt yrke är något för henne, så har hon valt att först läsa ett tekniskt basår.

Porträtt Jessica Peltonen