studenter som sitter vid ett bord och pluggar vid dator och i böcker

Förberedande utbildningar

En förberedande utbildning är ett smart sätt att bredda din behörighet eller fräscha upp dina kunskaper. Våra förberedande utbildningar öppnar dörren till en mängd spännande program och ger platsgaranti till flertalet av dem!

En förberedande utbildning ger dig inte bara de kunskaper du saknar, du skaffar dig dessutom en bra studieteknik, får inblick i studentlivet, lär känna lärare och bekantar dig med våra studieorter.

Efter en förberedande utbildning har du behörighet motsvarande gymnasiet och platsgaranti till flera av våra utbildningar, bland annat inom IT, matematik, naturvetenskap och teknik. Du är också behörig till vissa inriktningar inom lärarutbildningen. Behörigheten gäller förutsatt att du uppfyller eventuella övriga behörighetskrav.

Basåret ger mig chansen att prova på universitetsstudier

Jessica Peltonen har länge varit intresserad av teknik och naturvetenskap. I framtiden vill hon läsa ett civilingenjörsprogram. För att läsa upp sina betyg och prova på om ett tekniskt yrke är något för henne, så har hon valt att först läsa ett tekniskt basår.

Porträtt Jessica Peltonen