Naturvetenskap

Är du nyfiken på naturen, människan eller universum och hur allt hänger ihop? Är du noggrann och analytisk? Vill du lära dig att utföra laborationer och att sedan analysera mätresultaten? Med en utbildning inom naturvetenskap kan du bli specialist inom biologi, biokemi, fysik eller matematik – för att bara nämna några.

Linnéuniversitetet har en rad olika utbildningar inom naturvetenskap och du kommer att få tillgång till välutrustade laboratorier och engagerade lärare som kopplar samman den senaste forskningen med undervisningen. På vissa program ingår även praktik för att du ska bli förberedd inför din kommande yrkesroll.

Karriärmöjligheter för dig med en naturvetenskaplig utbildning

Med en naturvetenskaplig utbildning kommer du att vara eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan välja mellan en mängd olika yrken, allt efter ditt eget intresse. Kanske vill du jobba med förnyelsebara råvaror eller framtidens klimatsmarta energilösningar. Möjliga arbeten är till exempel biolog, biomedicinsk analytiker, fysiker, matematiker, livsmedelskemist eller optiker.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Utbildningarna ges i Kalmar, Växjö och på distans. Programmen är tre år och ger en kandidatexamen. På Linnéuniversitetet präglas studiemiljön av närhet mellan studenter och lärare och här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

"BMA spelar en viktig roll för att hjälpa människor må bättre och även rädda liv."

Jonna Gustafsson praktik BMA

Jonna Gustafsson går biomedicinska analytikerprogrammet, ett spår hon blev tipsad om och sedan kände var helt rätt.

"Det är med hjälp av BMA som läkare kan ställa diagnoser och utan en diagnos får patienter ingen behandling, därför spela BMA en viktig roll för att hjälpa människor må bättre och även rädda liv." säger Jonna.

Hitta din utbildning