Naturvetenskap

Är du nyfiken på naturen, människan eller universum och hur allt hänger ihop? Är du noggrann och analytisk? Vill du lära dig att utföra laborationer och att sedan analysera mätresultaten? Med en utbildning inom naturvetenskap kan du bli specialist inom biologi, biokemi, fysik eller matematik – för att bara nämna några.

Linnéuniversitetet har en rad olika utbildningar inom naturvetenskap och du kommer få tillgång till välutrustade laboratorier och engagerade lärare som kopplar samman den senaste forskningen med undervisningen. På vissa program ingår även praktik för att du ska bli förberedd inför din kommande yrkesroll.

Karriärmöjligheter för dig med en naturvetenskaplig utbildning

Med en naturvetenskaplig utbildning kommer du att vara eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan välja mellan en mängd olika yrken, allt efter ditt eget intresse. Kanske vill du jobba med förnyelsebara råvaror eller framtidens klimatsmarta energilösningar. Möjliga arbeten är till exempel biomedicinsk analytiker, fysiker, livsmedelskemist eller optiker.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Utbildningarna ges i Kalmar, Växjö och på distans. Programmen är tre år och ger en kandidatexamen. På Linnéuniversitetet präglas studiemiljön av närhet mellan studenter och lärare och här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorsprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

Jag känner att jag gör skillnad

student vid bord

Mitt drömjobb är ett jobb där jag känner att jag gör skillnad och att jag utmanas till att utveckla mig själv. Jag tycker att mitt nuvarande jobb som kvalitetschef inom livsmedelsindustrin är mitt drömjobb, säger Matilda som tidigare var student på programmet.

Hitta din utbildning