Polisutbildning

Vill du hjälpa människor i utsatta situationer? Är du intresserad av samhällsfrågor och vill göra skillnad? Då kan polis vara yrket för dig.

Linnéuniversitetet har lång erfarenhet av att driva Polisprogrammet och hos oss möter du lärare från Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och akademin.

Vi vill att du ska få med dig den erfarenheten och det självförtroendet som krävs för att vara trygg i din roll som polis. Därför ingår praktiska och verklighetstrogna övningar där du kommer ställas inför situationer som kan uppstå i ditt kommande yrkesliv.  

Under utbildningen kommer du också komma i kontakt med andra yrkeskategorier som kommer vara en del av din vardag som polis, tex socionomer, sjuksköterskor och lärare.

Har du en högskoleexamen och funderar på att bli polis?
Då kanske den funktionsinriktade polisutbildningen är något för dig.

Vi bedriver på uppdrag av Polismyndigheten även en komprimerad polisutbildning som leder till en anställning inom ett område där du har just din specialkompetens. Polismyndigheten söker dig med relevant akademisk bakgrund och arbetslivserfarenhet inom de områden där myndigheten behöver stärka upp kompetensen. Läs mer om den funktionsinriktade polisutbildningen här.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Du kan välja att läsa på distans eller på campus i Växjö. På campus finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Väljer du att plugga på distans kan du å andra sidan vara mer flexibel vad gäller tid och plats för dina studier. Studiemiljön präglas av närhet mellan studenter och lärare oavsett om du väljer att läsa programmet på plats i Växjö eller på distans.

Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

Sofie lockades av polisyrket

Sofie vid polisutbildningens övningsbilar Linnéuniversitetet

Sofie Kullbohrs dröm blev sann när hon kom in på polisprogrammet i Växjö.

Polisstudenternas studerandeförening Växjö, PSV

Studerandeföreningen är en del av Polisförbundet och finns till för dig som studerar vid polisutbildningen. Föreningen driver bland annat arbetsmiljö- och utbildningsfrågor samt planerar olika evenemang. Medlemskap är högst frivilligt och innebär bland annat att du får Polistidningen hem i brevlådan.

För mer information kontakta oss på polisstudenterna.vaxjo@polisforbundet.se

Hitta ditt program

Kurser inom kriminologi och polisiärt arbete

Vid institutionen för kriminologi och polisiärt arbete (KP) erbjuder vi även följande kurser: