Språk och kultur

Vill du läsa språk och kommunikation för att nå ut till omvärlden? Är du intresserad av kultur och kulturarvets betydelse för politik, ekonomi och samhällsutveckling? Med en utbildning inom språk och kultur är du rustad för en internationell karriär - för att verka i ett mångkulturellt samhälle.

På Linnéuniversitetet kan du läsa språken engelska, franska, spanska eller tyska som fördjupning inom program eller som fristående kurs. Om du väljer något av de tre sistnämnda kan du läsa den första terminen i Nice, Barcelona eller Berlin. Du kan även läsa arabiska, danska och isländska som fristående kurs samt fördjupa dig i litteraturvetenskap inom ditt språk.

Du kan också välja att läsa arkeologi, historia, kulturgeografi, litteraturvetenskap eller religionsvetenskap. Eller specialisera dig inom kulturvetenskap, musikvetenskap, filmvetenskap eller konst- och bildvetenskap.

Karriärmöjligheter

Språkfärdigheter och kunskaper om kultur och kommunikation är verktyg som gör dig attraktiv på dagens arbetsmarknad. Efter din utbildning kan du arbeta som exempelvis språkkonsult, språkvårdare, kommunikatör eller översättare. Du kan jobba som arkeolog eller historiker på ett museum eller som projektledare inom kulturbranschen. Du kan också ha en karriär som kultursamordnare, konst- eller filmvetare, projektledare för kulturevenemang eller kanske museeguide. Det är ditt eget intresse som styr vilken karriärväg som blir din.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Utbildningarna ges i Kalmar och i Växjö. De flesta programmen är tre år och ger en kandidatexamen. Om du vill fördjupa dina kunskaper har du goda möjligheter att läsa vidare på ett magister- eller masterprogram. 

Studiemiljön vid Linnéuniversitetet präglas av närhet mellan studenter och lärare. Här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

Wilma gillar kommunikationen inom programmet

Wilma, student Språk, kultur och kommunikation

Wilma Holmestrand fastnade för litteraturämnet och valde inriktning litteraturvetenskap på programmet Språk, kultur och kommunikation. Campus och studentföreningen VISKA fick henne att snabbt känna sig som hemma i Växjö.

Hitta din utbildning

Lärarutbildning inom språk och kultur