Teknik och ingenjörsutbildningar

Är du uppfinningsrik och kreativ? Vill du ha ett varierande jobb med fokus på problemlösning och utveckling av produkter och tjänster?

På Linnéuniversitetet finns en mängd olika teknik- och ingenjörsutbildningar. Är du tekniskt intresserad kan du välja att specialisera dig inom allt från byggteknik, energi och miljö, maskinteknik eller varför inte skog och träteknik? Gemensamt för alla tekniker och ingenjörer är att de utvecklar vårt samhälle och försöker hitta hållbara lösningar på samhällets utmaningar.

Är du redo för en spännande utmaning?

Tre personer: en kille med svart t-shirt och svart hår och mustasch står och hänger med sin arm på axeln på en kille som sitter ner. Han har en vi t-shirt, grå keps och håller sin vänsterhand mot hakan. På hans vänstra axel stödjer en tjej sin högerarm. Hon har brunsvart hår till nedanför axlarna, grå t-shirt och svarta byxor. Alla är glada. Bakgrunden är mestadels gul med ljusgula bollar. Den vänstra delen är lila med gula bollar.

Om du älskar att knäcka kluriga problem, då är du precis den vi letar
efter! Testa dina problemlösarförmågor i vårt pussel och tävla om ett presentkort.

Du hittar pusslet på Lnu.se/bli-ingenjor

Karriärmöjligheter för dig med en teknisk utbildning

Arbetsmarknaden ser god ut och det finns ett stort behov av ingenjörer, såväl lokalt och regionalt som nationellt. Förutom jobb som ingenjör är bygglovsarkitekt, teknisk expert, projektledare, produktionschef eller konstruktör möjliga yrken för dig som väljer en teknisk utbildning. Som tekniker eller ingenjör kan du leda förändring i en allt mer digitaliserad värld. Det är en internationell bransch och genom flera av våra utbildningar får du arbeta med faktiska projekt från näringslivet. Det gör att du får erfarenhet och kan knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

Utbildningarna ges i Kalmar, Växjö och på distans. De flesta programmen är tre år och ger en högskoleingenjörsexamen eller teknologie kandidatexamen. Du kan också läsa fem år till civilingenjör vilket leder till en civilingenjörsexamen. Efter din examen kan du välja att fortsätta studera en master och sedan ta dig vidare till en forskarutbildning.

På Linnéuniversitetet präglas studiemiljön av närhet mellan studenter och lärare och här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

En civilingenjörsexamen gör att du öppnar dörrarna för det mesta

I filmen berättar Erika och Björn vad en civilingenjör gör. De har själva läst till civilingenjör och jobbar nu på två olika IT-bolag i Växjö.

Vanliga frågor om teknik- och ingenjörsutbildningar

 

Hitta din utbildning