Data/IT

Vill du vara med och skapa framtidens tjänster, produkter och underhållning? Kompetens inom Data/IT behövs och används i alla branscher. En utbildning inom Data/IT öppnar dörren till en mängd intressanta yrken och arbetsuppgifter.

Människa och teknik närmar sig varandra. Det går fort. Vi når och kommunicerar med varandra dygnet runt. Jorden runt. Vi når ut i universum. Vi är på väg dit. Längre ut, långt bort.

I det stora och det lilla. I det ofattbara och det självklara. Bakom allt finns talen, uträkningarna, sannolikheterna. Och osannolikheterna.

Möjligheterna är oändliga men grunderna de samma. Matematik. System. Flervariabelsanalys, optimeringslära, komplexa programvarusystem. Metoder. Operativsystem, databaser, beräkningsmodeller. Relativitetsteori. Kosmologi.

Vad är användarvänlighet? Hur fungerar en digital infrastruktur? Trådlös kommunikation? Grafisk visualisering? Vilka gränser måste övervinnas mellan människa och teknik? Hur ska gränssnitten fungera sedan?

Mjukvara och hårdvara. I människans tjänst. Nu och i framtiden. Jag följer med när utvecklingen går fortare och fortare. När sammanhangen och samspelen blir viktigare och viktigare. Människa och teknik rör sig framåt, tillsammans. Jag vill vara med på den resan. Känna farten.

IT-branschen är en väldigt öppen och rolig bransch att jobba i

Att möta människor, att se utvecklingen och att få jobba med processer är några av de många fördelarna som Natasha ser med att jobba inom IT-branschen. Hon läste Informationslogistik och menar att det finns någonting för alla inom data/IT-utbildningarna vid Linnéuniversitetet. 

Hitta ditt program

Utbildningar på grundnivå