Klippor och hav

Geovetenskap

7,5 hp

För att förstå de processer som sker i vår miljö krävs kunskap i geovetenskap. I kursen får du lära dig om hur jordklotet har utvecklats och hur bergskedjor har formats. Du får också lära dig om vulkaner, jordbävningar och glaciärer och du får en översiktlig förståelse av geologiska kretslopp. Vi undersöker hur mineral- och bergarter används i samhället och diskuterar geologiska energikällor och mineralresurser samt deras hållbarhet.

Men det här är inte bara en kurs som täcker grundläggande geovetenskap. Vi tittar också på Sveriges utveckling efter att glaciärerna smält bort och hur berg- och jordarters användning och utbredning påverkar markanvändning och miljöproblem. Du kommer att bli utrustad med kunskapen att diskutera och analysera effekterna av dessa problem.

Vår kurs i Geovetenskap består av föreläsningar och fältmoment, och du kommer att ha möjlighet att uppleva geologin på riktigt genom att delta i två obligatoriska fältmoment (tredagarsträffar).

Efter avslutad kurs kommer du att kunna redogöra för jordens uppkomst, de olika geologiska processerna, och olika geologiska energikällor och mineralresurser. Du kommer också att kunna beskriva olika miljöproblem och diskutera deras effekter. Examen består av inlämningsuppgifter och tentamen.

Distans – plugga där du är

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt.

Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbeten och digitala möten. I många fall kommer du även ha tillgång till inspelade föreläsningar via lärplattformen.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha mer frihet att bestämma när och var du vill studera. Tänk dock på att en del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under arbetstid, även om de sker på distans.

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Kalmar – studentstaden vid havet

Mitt i Kalmar, precis vid havet, ligger Campus Kalmar. Här är det nära till allt och du har cykelavstånd till universitetet var du än bor i staden.

Är du ny student så har du bostadsgaranti. Det betyder att du har rätt till ett studentboende inom två månader. Det är en av anledningarna till att Kalmar har prisats som en av Sveriges bästa studentstäder - flera gånger.

Kalmar kommun har runt 70 000 invånare. Här finns ett starkt näringsliv med många företag som är ledande inom grön näring, e-handel och e-hälsa, så det finns gott om möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet.

Staden har ett mysigt, historiskt centrum där små butiker, caféer och gym samsas i gränder och längs med kullerstensgator. Kustbandet erbjuder möjligheter att ta del av natur att promenera, träna, bada och vila i. Dessutom är Öland bara en bro bort.

Läs mer om våra studentstäder

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.