Informationsträff: Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan
Den 17 januari bjöd lärarutbildningen vid Linnéuniversitetet in till en digital informationsträff om programmet: Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan.
Målgrupp för informationsträffen var personal utan examen som redan arbetar i förskolor. Även skolhuvudmän och rektorer som har intresse av utbildningen var välkomna att ta del av informationen.
Utbildningssamordnare Jutta Lesell presenterade utbildningen och berättade om erfarenheter från tidigare studenter.
Det är viktigt att planera i god tid och att kontrollera att man har rätt behörighet. Saknar du behörighet/förkunskapskrav till programmet, kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun. Läs mer om behörighet
När man söker utbildningar som kräver arbetslivserfarenhet är det viktigt att man har tydliga tjänstgöringsintyg där erfarenheter framgår. Exempel på intyg finns i programinformationen nedan.
På den nationella webbsidan om Vidareutbildning Av Lärare, VAL, finns information om kompletterande lärarutbildning som vänder sig till dig som jobbar som förskollärare eller lärare, men saknar examen.
Omställningsstudiestödet är till för vuxna mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du studera och bredda din kompetens antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår.
Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan
- Presentation informationsmötet 17 januari 2024
- Information om programmet och länk till anmälan
(Här finns även svar på vanliga frågor.) - Utbildningen startar hösten 2024.
- Utbildningen går att söka på antagning.se från och med 15 februari och sista anmälningsdag är den 15 mars.
Utbildningssamordnare Jutta Lesell
E-post: jutta.lesell@lnu.se
Forum för skolsamverkan är en regional mötesplats för regionens skolhuvudmän och Linnéuniversitetets forskare och utbildare. 2024 genomförs informationsmöten med fokus på olika aktuella områden.