Gul flagga med Linnéuniversitetets logga
Workshop

Det uppfinningsrika Småland

En workshop om samspelet mellan livsformer, kultur, teknik, samhälle och entreprenörskap på Linnéuniversitetet tillsammans med Smålands akademi.

Småland har rykte om sig att vara entreprenöriellt. Man har varit nödgad att finurligt och innovativt använda resurser sparsamt och inte sällan innovativt. Men inom den ramen är variationen stor mellan städer, landsbygd, bruks- och stationssamhällen, evangeliska och mer gammalkyrkliga bygder, i skog och vid hav.

Linnéuniversitetet och Smålands akademi bjuder in till en workshop om småländskt entreprenörskap. Representanter från en rad forsknings- och samarbetsprojekt deltar för att diskutera utifrån tre huvudsakliga frågeställningar:

  • När skapas det goda villkor för kreativitet - och inom vilka områden? 
  • När samspelar teknik, kultur, socialt liv för en kreativ framtid? 
  • Vilka hinder på vägen finns för en ännu rikare skaparkraft?

Evenemanget är öppet för alla men antalet platser är begränsade. Klicka här för att anmäla dig. Sista anmälningsdag är 8 maj.

Vid praktiska frågor kring evenemanget, kontakta Amanda Niklasson på universitetsledningens kansli. För frågor om innehåll, kontakta rektor Peter Aronsson.

Medverkande

Smålands akademi
Smålands Akademi grundades 1993 och har som syfte att sprida glans och ljus över den småländska vitterheten samt att främja en småländsk identitet.

Centrum för ledarskap i Småland
Centrum för ledarskap i Småland inrättades 2016 under Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet med ambitionen att vara en arena för framtidens ledarskap, där praktisk handling på forskningsbaserad kunskap stått i fokus.

InKuis – Innovativt kulturentreprenörskap i samverkansforskning
Forskningsprojektet InKuiS samlar forskare från tre fakulteter på Linnéuniversitetet och samverkar med ett 70-tal regionala och nationella partners. Projektet finansieras av Familjen Kamprads stiftelse

SmålandsNavet
SmålandsNavet är en satsning på små och medelstora företag på den småländska landsbygden som erbjuder olika typer av kompetensutveckling och kontakt med engagerade forskare och nyfikna studenter. Projektet finansieras av Familjen Kamprads stiftelse.

Art, Culture and Entrepreneurship
Den tvärvetenskapliga forskargruppen Art, Culture and Entrepreneurship (ACE) ägnar sig åt studier av entreprenörskap på kulturens område och utforskar initiativ för att etablera nya former av organiserade praktiker inom konst- och kulturområdet

FLIARA – Kvinnoledd innovation på lantbruk och landsbygden
FLIARA är ett projekt med femton partners över hela Europa som finansieras av EU:s forskningsfond Horizon 2020. Projekt lyfter innovativa kvinnor samt ökar förståelsen och kunskapen kring innovationer för en hållbarare framtid.

Campus Växjö, hus H, sal Weber Amanda Niklasson Lägg till i din kalender