Journalistik, information och kommunikation

Är du kreativ och gillar att berätta en bra historia? Vill du skapa budskap och producera innehåll för radio, TV och andra medier? Eller vill du arbeta med informationsförmedling i vårt digitaliserade samhälle?

Med en utbildning inom området journalistik, information och kommunikation kan du bland annat jobba som journalist, medieproducent, kommunikatör eller bibliotekarie.

Du kommer utveckla din kommunikativa kompetens för att bidra med nytänkande och utveckling i en föränderlig mediebransch. Du får också kunskap och verktyg för att berätta och gestalta på ett strategiskt sätt i såväl traditionella som moderna medier.

Program med inriktning på journalistik, medieproduktion och medie- och kommunikationsvetenskap studerar du i Kalmar. I våra lokaler på Universitetskajen har du tillgång till det bästa som kan erbjudas i teknikväg – med moderna och välutrustade studior och miljöer.

Studerar du till bibliotekarie så får du de tekniska och pedagogiska kompetenser som behövs för att jobba med informationsförmedling med människors behov av kunskap och kulturupplevelser i centrum. Bibliotekarieutbildningen kan du välja att läsa på distans (fr.o.m. vårterminen 2021) eller på campus i Växjö.

Kännetecken för Linnéuniversitetets utbildningar

De flesta programmen är tre år och ger en kandidatexamen. Studiemiljön vid Linnéuniversitetet präglas av närhet mellan studenter och lärare. Här finns allt du behöver för ett rikt studentliv och en aktiv fritid. Under slutet av din utbildning har du dessutom möjlighet att få en mentor. Genom att anmäla dig till mentorsprogrammet får du chans att utbyta erfarenheter med din mentor och knyta värdefulla kontakter inför ditt kommande arbetsliv.

För mig är det viktigt att aldrig sluta skratta tillsammans med kollegor.

Porträtt Madeleine Sätermark

Madeleine Sätermark fick anställning redan under studietiden på Medieentreprenör- programmet, här berättar hon om vad som hänt sedan hon tog examen.

 

Hur såg utbildningstiden ut?

Jag kände direkt när jag läste om utbildningen att den var för mig och erbjöd kurser som jag vill utvecklas inom. Utbildningen var ny men det såg jag som en möjlighet och inte ett hinder. Den innehöll praktik på cirka 10 veckor under termin 5 och praktiken gjorde jag på e-handelsbolaget Outnorths marknadsavdelning när den fortfarande var placerad i Kalmar. Efter min praktik på Outnorth fick jag jobb där. Ett marknadsassistent jobb som jag kombinerade med mina studier under min sista termin. Jag jobbade där i ca 1 år innan jag gick vidare till ett av Sveriges största förlag Albinsson & Sjöberg som marknadsansvarig.

Hitta din utbildning